Pysähdy miettimään osaamistasi!

Uuden vuoden alku on mainio hetki pysähtyä hetkeksi oman osaamisen äärelle. Mitä osaaminen-sana sinulle tuo mieleen? Minkälaisia osaamisen alueita osaat nimetä? Minkälainen osaaminen on olennaisinta juuri sinun työssäsi?

Minkälaista osaamista haluat kartuttaa?

Jokainen meistä on osaaja monessa eri asiassa. On paljon erilaisia taitoja, joita kokemus työelämästä ja toimiminen ihmisten kanssa on meille tuonut. Joku meistä on vahva suunnittelussa ja toinen taas viestinnässä. Yhteisöissä toimiminen vaatii myös osaamista. Miten yhteispeli sujuu? Kuinka huomioimme toisemme parhaalla mahdollisella tavalla? Entä jos toimisin tiimin vetäjänä, mitä osaamista silloin tarvitsin? Mitä pitäisi tehdä, että tiimini pääsisi huipputuloksiin? Miten saisin oman tiimini tekemään työtä ammattimaisesti? Onko kyse motivaatiosta vai taidoista? Vai molemmista?

Mitkä asiat ovat tärkeimpiä oman osaamiseni kehittämisessä?

Kun halutaan luoda uutta liiketoimintaa tai parantaa nykyistä, tarvitaan osaamista. Onko kyse yhdestä vai useammasta osaamisen alueesta? Riittääkö, että huomaan nousevia merkkejä markkinoilla? Vai pitääkö keskittyä ihan perusasioihin? Osaanko hyödyntää mahdollisuudet? Mitkä asiat ovat tärkeimpiä oman osaamiseni kehittämisessä?

 

Laadi oman osaamisen kehittämissuunnitelma vuodelle 2022

Listan laatiminen tai päiväkirjatyylisen kuvauksen kirjoittaminen omasta osaamisesta on hyödyllistä.

Mitä osaat jo hyvin? Entä missä osaamisissa haluat vahvistua? Kirjoita osaamisestasi niillä sanoin, jotka sinulle ovat tuttuja. Älä ota liikaa paineita, vaan mieti, minkälaista osaamista itse koet tarvitsevasi tulevaisuudessa. Se on nimittäin aivan erinomainen suunnitelma. Teetkö suunnitelmasi vain tälle vuodelle vai ulottuuko katseesi jo pidemmälle? Mikäli teet pitkän aikavälin suunnitelman, se ohjaa sinua tulevaisuuteen.

 

Keskustele osaamisestasi rohkeasti myös muiden kanssa

Osaamisesta kannattaa kertoa muille. Kun avaa rohkeasti keskustelun osaamisesta, huomaat että aihe kyllä kiinnostaa! Minkälaisia suunnitelmia muilla on osaamisen kehittämisen suhteen? Kun keskustelet aiheesta tai hankit muuten lisää tietoa, alkaa osaamisen kehittämissuunnitelmakin hahmottua kuin itsestään. Ja palautteen voima on suuri!

Osaamisen kehittäminen on siitä hienoa, että korkea motivaatio, treeni ja toisto mahdollistavat nopean etenemisen. Kun huomaat mahdollisuuksia kehittää osaamista, niihin kannattaa tarttua.

 

Terveisin,

Niina Aaltonen

Koulutuspäällikkö

 

 

Tutustu keväällä alkaviin koulutuksiimme!

 

Näillä uudistat johtamistaitojasi:

LEAD-johtamisvalmennus

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto

Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinto

Lähiesimiestyön ammattitutkinto

 

Näillä viilaat bisnestaitosi huippukuntoon:

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto – Myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala yrittäjille

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto – kaupan osaamisala

Liiketoiminnan ammattitutkinto – myynti ja markkinointi

Liiketoiminnan perustutkinto – merkonomi

 

Uutta osaamista koko tiimillesi?

Vastaatko henkilöstön osaamisen kehittämisestä? Suunnittelemme ja toteutamme juuri teidän tarpeisiin sopivan koulutuskokonaisuuden. Ota yhteyttä!

Seuraa meitä Linkedinissä ja pysyt ajantasalla koulutuksistamme.

Alkavat tutkinnot