Ava-akatemian tutkinnot

Me tunnemme nykyaikaisen työelämän muuttuvat vaatimukset ja haasteet. Tutkintomme tarjoavat uutta tietotaitoa hyvin käytännönläheisesti – saat suoria vastauksia ja hyödyllisiä työkaluja juuri sinun työhösi liittyen. Tutkintopalettimme on laaja leikkaus esimiestyön ja johtamisen sekä myynnin ja liiketoiminnan maailmaan. Halutessasi voit suorittaa koko tutkinnon etänä.

Ava-akatemian tutkintoon johtavat koulutukset tarjoavat

 • laadukkaan valmennuskokemuksen
 • tutkinnon joustavasti oppisopimuksella työn ohessa
 • ketterät toimintamallit
 • valmentajina alansa huippuammattilaiset
 • mahdollisuuden verkostoitua eri aloilta tulevien kanssa.

Tutkintokoulutuksemme ovat maksuttomia

Kaikki Ava-akatemian tutkintokoulutukset toteutetaan oppisopimuksella. Oppisopimusopiskelu on sekä opiskelijalle että hänen työnantajalleen maksutonta. Ava-akatemiassa oppimateriaaleista tai muista koulutuksen järjestämiseen liittyvistä kustannuksista ei peritä maksua.

Oppisopimusopiskelussa suurin osa oppimisesta tapahtuu omalla työpaikalla käytännön työtehtäviä tehden. Digitaaliset oppimisympäristöt, lähi- ja/tai etäpäivät, oppimistehtävät sekä verkostoituminen muiden opiskelijoiden kanssa tukevat uuden oppimista.

Lue täältä lisää oppisopimuksesta. 

Tutkintokoulutukseen osallistumisen polku Avassa

 1. Sovi opiskelusta ja oppisopimuksesta työnantajasi kanssa.
  Valitse tutkinto, joka sopii sekä tarpeeseesi että työnkuvaasi. Työnkuvasi on oltava sellainen, että työpaikalla tapahtuva oppiminen täyttää tutkintovaatimukset. Tarvitset työnantajan suostumuksen oppisopimukseen.
 2. Hae koulutukseen
  Ilmoittaudu valitsemaasi tutkintokoulutukseen ko. tutkinnon sivulla hakulinkistä. Tutkinnosta vastaava koulutuspäällikkö antaa sinulle mielellään lisätietoja hakuun liittyvistä asioista.
 3. Työpaikaltasi valitaan sinulle työpaikkaohjaaja 
  Työpaikkaohjaaja on tukenasi ja apunasi koko opiskeluprosessin ajan. Työpaikkaohjaaja, joka on joko esihenkilösi tai kollegasi, voi toimia myös osaamisesi arvioijana.
 4. Teet opintojen aloittamisen yhteydessä HOKS:n
  Laadit henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) yhdessä Ava-akatemian valmentajan sekä työnantajasi tai työpaikkaohjaajasi kanssa.  HOKSissa määritellään henkilökohtainen opintopolkusi. Kehität omaa ammattitaitoasi työpaikalla työtehtävissäsi, lähi- ja verkko-opetuksessa sekä teet myös oppimis- ja kehittämistehtäviä.
 5. Osallistut oppilaitoksen järjestämään koulutukseen
  Opiskelu on hyvin käytännönläheistä ja opiskelupäivien sisällöt on suunniteltu siten, että ne tukevat tutkinnon suorittamista. Opiskelupäivät toteutetaan joko etä- tai lähiopetuksena.
 6. Suoritat tutkinnon näyttöinä
  Osoitat osaamisesi ja taitosi näyttöinä, käytännön työtehtävissä omalla työpaikallasi. Osaamistasi arvioi työpaikaltasi valittu arvioija, joka voi toimia myös työpaikkaohjaajanasi.

 

Vahvista yrityksen ja henkilöstön osaamista oppisopimuskoulutuksella

Ava-akatemian oppisopimuksella toteutettavat tutkinnot ovat erinomainen tapa osaamisen kehittämiselle, kun yrityksessä ilmenee tarve valmentaa henkilöstöä uusiin tehtäviin tai työntekijän tehtävät edellyttävät lisäosaamista. Työntekijälle opiskelumahdollisuus on osoitus arvostuksesta ja se sitouttaa ja motivoi.

Oppisopimuskoulutus perustuu määräaikaiseen työsopimukseen, jossa työnantaja maksaa opiskelijalle valmennuksen ajalta palkkaa. Jokaiselle oppijalle nimetään omalta työpaikalta työpaikkaohjaaja, joka toimii käytännön valmentajana opintojen ajan. Myös viranhaltijat ja yrittäjät voivat opiskella oppisopimuksella. Osaamisen hankkimisen polku on jokaiselle opiskelijalle henkilökohtainen, opiskelija ohjataan valitsemaan tutkinnon osat aiemman ja tarvittavan osaamisen mukaan.

 

Tutustu tutkintoihimme:

Liiketoiminnan ammattitutkinto, erikoiskaupan myyjä

Haluatko syventää myynti- ja asiakaspalveluosaamistasi erikoiskaupan alalla? Kaipaatko uudenlaista buustia erilaisten asiakastarpeiden tunnistamiseen ja ratkaisemiseen?

Liiketoiminnan ammattitutkinnon sisältö räätälöidään sinun tarpeidesi mukaan. Voit lisätä osaamistasi ratkaisumyynnistä, palvelumuotoilusta tai perehdyttäjänä toimimisesta. Suorita tutkinto maksuttomasti oppisopimuksella!

Liiketoiminnan ammattitutkinto

Liiketoiminnan ammattitutkinto, myyjä

Haluatko syventää myynti- ja asiakaspalveluosaamistasi? Kaipaatko uudenlaista buustia erilaisten asiakastarpeiden tunnistamiseen ja ratkaisemiseen?

Liiketoiminnan ammattitutkinnon sisältö räätälöidään sinun tarpeidesi mukaan. Voit lisätä osaamistasi ratkaisumyynnistä, palvelumuotoilusta, palvelutiskin kehittämisestä tai perehdyttäjänä toimimisesta. Suorita tutkinto maksuttomasti oppisopimuksella!

Liiketoiminnan ammattitutkinto, palvelu- ja ravintola-ala

Haluatko luoda asiakkaille mieleenpainuvan asiakaskokemuksen ja saada heidät ostamaan palvelua yhä uudestaan? Kaipaatko vinkkejä erilaisten asiakkaiden kohtaamiseen ja heidän tarpeidensa huomioimiseen?

Liiketoiminnan ammattitutkinnon sisältö räätälöidään sinun tarpeidesi mukaan. Voit lisätä osaamistasi asiakasymmärryksestä ja palvelumuotoilusta, perehdyttäjänä toimimisesta tai kehittämisprojektin toteuttamisesta. Suorita tutkinto maksuttomasti oppisopimuksella!

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto yrittäjille

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto – myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto laajentaa taitojasi johtaa ja kehittää työpaikkasi tai yrityksesi myyntiä, markkinointia ja asiakaskokemusta. Pääset arvioimaan ja hiomaan omaa toimintaasi sekä kehittämään työsi käytäntöjä. Tutkinto suoritetaan oppisopimuksella, joten se on sinulle maksuton.

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto – kaupan osaamisala

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, kaupan ala

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto tarjoaa kehittymismahdollisuuden kaupan alan esihenkilö- ja muissa tehtävissä työskenteleville. Tutkinto vahvistaa liiketoimintaosaamistasi monipuolisesti. Koulutus sisältää Microsoft Teams -etäpäiviä, työssäoppimista sekä itse opiskelua. Oppisopimuksella suoritettava tutkinto on sinulle maksuton.

Tutkinnon osa: Asiakaskokemuksen kehittäminen ja palvelumuotoilu

Haluatko parantaa ja kehittää asiakaskokemusta? Palvelumuotoilu antaa sinulle kokonaisvaltaisen ja käytännönläheisen lähestymistavan kehittämistyöhön.

Tutkinnon osa: Henkilöstötyö

Lähiesimies on parhaimmillaan usean eri alan ammattilainen: tiiminsä johtaja, kannattavuusluvut hallitseva, toimialansa mutkat tunteva ja haluttujen asiakaskokemusten kehittäjä. Tule mukaan virittämään lähiesimiestaitosi iskuun!

Tutkinnon osa: Lähiesimiehenä toimiminen

Lähiesimies on parhaimmillaan usean eri alan ammattilainen: tiiminsä johtaja, kannattavuusluvut hallitseva, toimialansa mutkat tunteva ja haluttujen asiakaskokemusten kehittäjä. Tule mukaan virittämään lähiesimiestaitosi iskuun!

Tutkinnon osa: Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen

Haluatko vahvistaa liiketoimintaosaamistasi ja toimia ratkaisukeskeisesti tiimityötä tehdessäsi? Ota haltuun taloudellisen ja kannattavan liiketoiminnan toimintaperiaatteet ja vahvista viestintä- ja vuorovaikutustaitojasi.

Tutkinnon osa: Myynnin ja asiakaspalvelun suunnittelu ja toteuttaminen

Myynti- ja asiakaspalvelutaidot ovat menestyksekkään liiketoiminnan kulmakivi. Opi suunnittelemaan, toteuttamaan sekä seuraamaan myynti- ja asiakaspalvelutyötäsi tavoitteellisesti ja tuloksellisesti koulutuksessamme!

myynnin johtaminen

Tutkinnon osa: Myynnin johtaminen – Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto

Haluatko oppia suunnittelemaan, kehittämään ja johtamaan myyntiä tuloksellisemmin? Tule mukaan kehittymään myynnin johtajana, ja opi ottamaan koko myyntiorganisaatiosi potentiaali käyttöön.

Tutkinnon osa: Perehdyttäminen ja työnopastaminen

Perehdyttämisen ja työnopastamisen taidot ovat jokaisen työpaikalla perehdyttämistä tai ohjaamista tekevän kriittistä osaamista. Tule syventämään liiketoimintaosaamisen taitojasi sekä verkostoitumaan muiden teemasta kiinnostuneiden kanssa asiantuntijoidemme ohjauksessa!

Tutkinnon osa: Ratkaisumyynti

Asiakkaiden tarpeiden havaitseminen sekä oikeanlaisten ratkaisuehdotusten tekeminen varmistavat tuloksellisen myyntityön. Tule verkostoitumaan muiden myyntityötä tekevien kanssa ja oppimaan uudenlaisia tapoja hoitaa myyntiä ja asiakkuuksia tuloksellisesti!

esimiehenä toimiminen

Tutkinnon osa: Ryhmän esimiehenä toimiminen – liiketoiminnan erikoisammattitutkinto

Opi motivoimaan tiimiäsi, reagoimaan joustavasti, innostamaan valmentavalla otteella sekä sitouttamaan laadukkaaseen toimintaan ja tuloksen tekemiseen. Saat valmennuksen aikana monipuolista informaatiota ja ohjausta omien esihenkilötaitojesi kehittämiseen.

Tutkinnon osa: Toiminnan kannattavuus

Lähiesimies on parhaimmillaan usean eri alan ammattilainen: tiiminsä johtaja, kannattavuusluvut hallitseva, toimialansa mutkat tunteva ja haluttujen asiakaskokemusten kehittäjä. Tule mukaan virittämään lähiesimiestaitosi iskuun!

liiketoiminnan suunnittelu

Tutkinnon osa: Vastuualueen liiketoiminnan suunnittelu ja toteuttaminen – liiketoiminnan erikoisammattitutkinto

Liiketoiminnan suunnittelun, tavoitteellisen toteuttamisen ja kehittämisen taidot ovat jokaisen esihenkilö- ja asiantuntijatehtävissä toimivan kriittistä osaamista. Tule syventämään liiketoimintaosaamisen taitojasi asiantuntijoidemme ohjauksessa!

Ava-akatemia on tulevaisuuteen rohkeasti katsova valmennustalo ja ammatillinen oppilaitos.

Erityisosaamistamme ovat räätälöidyt valmennukset ja ammatilliset tutkinnot. Ava-akatemia on suuntaa näyttävä kumppani ja valmentaja muuttuvilla työelämän markkinoilla.

Tutustu myös valmennuksiimme!