Ava-akatemian tutkinnot

Ava-akatemian tutkintokoulukset ja valmennukset toteutetaan toistaiseksi digitaalisissa oppimisympäristöissä mm. Microsoft Teamsin ja Avacampus-verkko-oppimisympäristömme välityksellä.

Tutkinnoista ja valmennuksista vastaavat koulutuspäälliköt ovat yhteydessä ryhmiensä opiskelijoihin, asiakkaisiin ja muihin sidosryhmiin käytännön asioissa.

Seuraamme COVID19 -tilanteen kehittymistä, ja toimimme Opetushallituksen, opetus- ja kulttuuriministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön, THL:n sekä maan hallituksen antamien ohjeiden mukaan. Tiedotamme välittömästi toimintamme muutoksista.

Ava-akatemian tutkinnot

Me tunnemme nykyaikaisen työelämän vaatimukset ja haasteet, joten valmennuksen anti on hyvin käytännönläheistä – suoria vastauksia ja hyödyllisiä työkaluja oman työpaikan toimintaympäristöön. Suurin osa tutkintoihin kuuluvasta opiskelusta tapahtuu omalla työpaikalla käytännön työtehtävissä. Valmennukseen sisältyy lisäksi lähiopetusjaksoja ja verkko-opiskelua.

Tutkintopalettimme on laaja leikkaus esimiestyön ja johtamisen sekä myynnin ja liiketoiminnan maailmaan.

 

Ava-akatemian tutkintoon johtavat koulutukset tarjoavat

 • laadukkaan valmennuskokemuksen
 • tutkinnon joustavasti työn ohessa
 • ketterät toimintamallit
 • valmentajiksi alansa huippuammattilaiset
 • mahdollisuuden verkostoitua.

Tutkintokoulutukseen osallistumisen polku Avassa

 1. Sovi oppisopimuksesta työnantajasi kanssa.
  Tarvitset työnantajan suostumuksen oppisopimukseen.
 2. Hae koulutukseen
  Valitse tutkinto, joka sopii sekä tarpeeseesi että työnkuvaasi. Ilmoittaudu ko. tutkinnon sivulla hakulinkistä. Tutkinnosta vastaava koulutuspäällikkö antaa sinulle mielellään lisätietoja hakuun liittyvistä asioista.
 3. Työpaikaltasi sinulle valitaan ohjaaja 
  Työpaikkaohjaaja on tukenasi ja apunasi oppimisessa, sekä arvioija, joka pystyy arvioimaan osaamistasi suullisesti ja kirjallisesti. Sama henkilö voi olla sekä ohjaaja että arvioija, ja usein hän on esimiehesi.
 4. Opintojen aloittamisen yhteydessä HOKS
  teet henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) yhdessä Ava-akatemian valmentajan sekä työnantajasi tai työpaikkaohjaajasi kanssa.  HOKSissa määritellään henkilökohtainen opintopolkusi. Kehität omaa ammattitaitoasi sen mukaan työpaikalla työtehtävissäsi, lähi- ja verkko-opetuksessa, teet myös tehtäviä itsenäisesti.
 5. Koulutus, oppilaitoksen järjestämä valmennus, 
  on hyvin käytännönläheistä ja lähipäivien sisältö on suunniteltu siten, että se tukee tutkinnon suorittamista.
 6. Tutkinnon suoritat näyttöinä
  osoittamalla osaamisesi ja taitosi käytännön tehtävissä omalla työpaikallasi.

Vahvista yrityksen ja henkilöstön osaamista oppisopimuskoulutuksella

Yrityksen näkökulmasta Ava-akatemian oppisopimuksella suoritettavat tutkinnot ovat erinomainen tapa osaamisen kehittämiselle, kun yrityksessä ilmenee tarve valmentaa henkilöstöä uusiin tehtäviin tai työntekijän tehtävät edellyttävät erikoistavaa lisävalmennusta. Työntekijälle opiskelumahdollisuus on osoitus arvostuksesta ja se sitouttaa ja motivoi.

Oppisopimuskoulutus perustuu määräaikaiseen työsopimukseen, jossa työnantaja maksaa opiskelijalle valmennuksen ajalta palkkaa. Jokaiselle oppijalle nimetään omalta työpaikalta työpaikkaohjaaja, joka toimii käytännön valmentajana opintojen ajan. Myös viranhaltijat ja yrittäjät voivat opiskella oppisopimuksella. Osaamisen hankkimisen polku on jokaiselle opiskelijalle henkilökohtainen, opiskelija ohjataan valitsemaan tutkinnon osat aiemman ja tarvittavan osaamisen mukaan.

Kuka voi opiskella oppisopimuksella?

Jokainen työssäkäyvä aikuinen, joka voi sopia työnantajansa kanssa oppisopimusopiskelusta, voi hakeutua itselleen ja työnantajalleen sopivaan oppisopimuskoulutukseen.
Työnkuvan on oltava koulutuksen sisältöön nähden sopiva siten, että työpaikalla tapahtuva oppiminen täyttää tutkintovaatimukset.

Oppisopimuskoulutukseen pohjautuvat tutkinnot ovat työnantajalle ja opiskelijalle maksuttomia Ava-akatemiassa

Laki ammatillisesta koulutuksesta määrittelee opiskelijoilta perittäviä maksuja näin:

 • Ammatillinen perustutkintokoulutus on opiskelijalle maksuton. Oppimateriaaleista ja tarvikkeista, jotka koulutuksen päätyttyä jäävät opiskelijalle, voidaan kuitenkin periä maksu.
 • Ammattitutkinto- ja erikoisammattitutkintokoulutuksessa koulutuksen järjestäjä voi periä opiskelijalta kohtuullisen opiskelumaksun, jolla katetaan osittain koulutuksen järjestämisestä aiheutuvia kustannuksia.

Ava-akatemiassa oppimateriaaleista tai muista koulutuksen järjestämiseen liittyvistä kustannuksista ei peritä maksua. 

Lue täältä lisää oppisopimuksesta. 

Tutustu tutkintoihimme:

Liiketoiminnan ammattitutkinto

Liiketoiminnan ammattitutkinto myyjille

Kaipaatko uusia mahdollisuuksia ja inspiraatiota itsesi kehittämiseen työelämässä? Toimitko myynnin tai asiakaspalvelun tehtävissä ja mietit seuraavaa steppiä urallasi?

Liiketoiminnan ammattitutkinnon sisältö räätälöidään sinun tarpeidesi mukaan. Hae nyt suorittamaan tutkinto oppisopimuksella!

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto – kaupan osaamisala

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto – kaupan osaamisala

Haluatko kehittää myyntitaitojasi? Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto tarjoaa kehittymismahdollisuuden kaupan alan esihenkilö- tai asiantuntijatehtävissä työskenteleville. Tutkinto vahvistaa liiketoimintaosaamistasi monipuolisesti.

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto yrittäjille

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto – Myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto laajentaa taitojasi johtaa ja kehittää työpaikkasi tai yrityksesi myyntiä, markkinointia ja asiakaskokemusta. Pääset arvioimaan ja hiomaan omaa toimintaasi sekä kehittämään työsi käytäntöjä. Tutkinto suoritetaan oppisopimuksella, joten se on sinulle maksuton.

myynnin johtaminen

Tutkinnon osa: Myynnin johtaminen – Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto

Haluatko oppia suunnittelemaan, kehittämään ja johtamaan myyntiä tuloksellisemmin? Tule mukaan kehittymään myynnin johtajana, ja opi ottamaan koko myyntiorganisaatiosi potentiaali käyttöön.

esimiehenä toimiminen

Tutkinnon osa: Ryhmän esimiehenä toimiminen – liiketoiminnan erikoisammattitutkinto

Opi motivoimaan tiimiäsi, reagoimaan joustavasti, innostamaan valmentavalla otteella sekä sitouttamaan laadukkaaseen toimintaan ja tuloksen tekemiseen. Saat valmennuksen aikana monipuolista informaatiota ja ohjausta omien esihenkilötaitojesi kehittämiseen.

liiketoiminnan suunnittelu

Tutkinnon osa: Vastuualueen liiketoiminnan suunnittelu ja toteuttaminen – liiketoiminnan erikoisammattitutkinto

Liiketoiminnan suunnittelun, tavoitteellisen toteuttamisen ja kehittämisen taidot ovat jokaisen esihenkilö- ja asiantuntijatehtävissä toimivan kriittistä osaamista. Tule syventämään liiketoimintaosaamisen taitojasi asiantuntijoidemme ohjauksessa!

Ava-akatemia on tulevaisuuteen rohkeasti katsova valmennustalo ja ammatillinen oppilaitos.

Erityisosaamistamme ovat räätälöidyt valmennukset ja ammatilliset tutkinnot. Ava-akatemia on suuntaa näyttävä kumppani ja valmentaja muuttuvilla työelämän markkinoilla.

Tutustu myös valmennuksiimme!