Uudistunut Mind & Body-valmennus vastaa ajankohtaisiin työhyvinvoinnin haasteisiin

Jo kaksi vuotta jatkunut pandemia-aika on asettanut työhyvinvoinnillemme monenlaisia haasteita. Etätyö, liikkumattomuus ja henkinen paine on haastanut monen jaksamista. Ava-akatemian uudistunut Mind & Body- valmennus tarttuu juuri näihin ajankohtaisiin haasteisiin.

Mikä on Mind & Body- valmennus ja mihin tarpeeseen se on syntynyt?

”Räätälöimme valmennuskokonaisuuden aina yrityksen toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Ihmiset kaipaavat sitä, että pääsevät konkreettiesti tekemään jotain. Etenkin tällä hetkellä ihmisillä on valtava tarve tavata fyysisesti. Sen takia olemme halunneet rakentaa valmennuksen niin, että siihen kuuluu myös ihan fyysisiä tapaamisia.

Alun perin lähdimme rakentamaan asiakasyrityksen tarpeisiin esihenkilövalmennusta, jonka tarkoitus oli edistää esihenkilöiden työhyvinvointia. Ensimmäiset versiot keskittyivät luennointiin ja eräällä työhyvinvointiluennolla joku sanoi, että kyllähän me nämä asiat tiedetään, mutta kun vielä joku tulisi ja potkaisi takamukselle. Siitä tämä ajatus sitten lähti! Valmennus on kehittynyt ajan kanssa ja se on ollut oppimismatka myös meille itsellemme.”

 

Mikä Mind & Body- valmennuksessa onTyöeläm erityistä?

”Meillä on uutena työkaluna mukana Huco-hyvinvointinavigaattori, joka auttaa tunnistamaan mikä liikkumistyyli on juuri tietylle persoonallisuudelle luontaisesti sopivin. Toiset rakastavat mittaamista ja toisia taas motivoi se, että on hauska liikkua ja hyvä fiilis. Liikunnasta voi tehdä mukavaa, kun löytää oman jutun. Huco-hyvinvointinavigaattori on työkalu, joka auttaa siinä.

Kuten nimessäkin sanotaan, kehon lisäksi valmennuksessa on mukana myös mind-puoli, eli käymme webinaareissa läpi myös aivojen hyvinvointia ja erilaisten asioiden, kuten unen ja ravinnon, vaikutuksia jaksamiseen ja hyvinvointiin. Tärkein osa valmennusta perustuu kuitenkin omaan tekemiseen.

Valmennus voi sisältää esimerkiksi 2 lähipäivää ja 4 puolikasta etäpäivää, jotka sijoittuvat kuuden kuukauden aikavälille. Valmennuspäivien välillä suoritetaan harjoittelua ja hyvinvointipäiväkirjan kirjoittamista.

Valmennukseen sisältyy tapaamiset coachin kanssa, joissa asetetaan tavoitteet ja lopussa katsotaan mihin on päästy. Ihmiset ovat raportoineet valmennuksen jälkeen omia tuloksiaan ja tulokset ovat olleet hyviä. He ovat esimerkiksi kiinnittäneet enemmän huomiota ravitsemukseen ja lepoon. Mind & Body- valmennus ei ole laihdutuskuuri tai personal trainingia, vaan tavoite on kokonaisvaltaisempi: hyvien rutiinien äärelle löytämistä ja hyvää oloa.”

 

Keitä valmentajat ovat? Mikä valmennuksessa innostaa? 

”Olemme pitkään tehneet töitä yhdessä Henna Salmelan kanssa ja löytäneet omat vahvuutemme.

Henna on todella ammattitaitoinen ja innostava valmentaja ja positiivinen joukkuepelaaja, joka saa paljon hyvää palautetta opiskelijoilta. Hän on sellainen vauhtimoottoori, että se hyrrä kun lähtee pyörimään niin siinä on kyllä itsekin vauhdissa mukana ennen kuin huomaakaan! Henna on sellainen, että jos tarvitsee vähän potkua takamukselle, niin Henna jos joku siinä onnistuu.

Itse taas olen saanut palautetta siitä, että minulle on helppo puhua. Olen vähän sellainen kaikkien kaveri. Olen avarakatseinen, enkä tuomitse ketään. Ihmisten positiivisen puolen löytäminen on oma vahvuuteni.

Me siis täydennämme Hennan kanssa toisiamme hyvin. Meillä on omat omat vahvuutemme ja eroavaisuutemme, mutta tekemisemme pohjaa samoille arvoille.

Olemme molemmat tosi innossamme tästä valmennuksesta. Tästä on tullut niin hyvää palautetta ja olemme itse nähneet, miten ihminen on saanut liikuntakärpäsen pureman, ja jotkut jopa ovat innostuneet tekemään isoja elämänmuutoksia. Kun itsellekin oma terveys ja hyvinvointi on tärkeää, on palkitsevaa päästä auttamaan siinä myös muita. ”

 

Kenelle valmennus sopii?

Valmennus räätälöidään työyhteisöille, jotka haluavat kehittää hyvinvointiaan ja palautumistaan. Sen avulla työntekijä oppii itsestään uutta ja saa keinoja esimerkiksi stressinhallintaan, palautumiseen, ravintoon ja uneen liittyen.

Aiemmin toteutetun hyvinvointivalmennuksen on todettu lisäävän hyvää ilmapiiriä osallistujien keskuudessa.

Ihmisillä voi nousta valmennuksen aikana esiin erilaisia haasteita, jolloin valmennus auttaa ohjaamaan oikeaan suuntaan. Jos työntekijöiden jaksaminen mietityttää, on valmennuksen yhteydessä mahdollista myös tehdä yhteistyötä työterveyden kanssa.

Mind & Body -hyvinvointivalmennus tarjoaa ohjatun tavan tarkastaa henkilöstön hyvinvoinnin tila ja antaa konkreettisia työkaluja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseen.

Lue lisää Mind & Body- valmennuksesta ja pyydä tarjousta!

 

Valmentajat

”Olen saanut perehtyä ihmisen mieleen ja hyvinvoinnin edistämiseen ammatticoachina. Näen, että jokaisella on potentiaalia löytää oman elämänsä parhaat ratkaisut. Rohkaisen pyytämään sparrausapua, siten saa oman potentiaalinsa nopeimmin vapautettua. Jokainen päivä meillä on uusi mahdollisuus tehdä omasta olosta parempi.”

 

Mirka Kuitunen, 043 824 3612, mirka.kuitunen@akatemia.fi

 

”Pesäpallokärpänen puraisi minuun synnyinseudullani Simossa 6-vuotiaana. Pelasin SM-tasolla yhteensä 15 vuotta saavuttaen useita mitaleita ja henkilökohtaisia saavutuksia upeiden ihmisten kanssa. Liikunnallinen elämäntapa on edelleen tärkeää minulle kuin myös pesäpallo, jossa valmennan edelleen. Haluan jakaa osaamistani kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ylläpitämiseksi ammatticoachin roolissa.”

Henna Salmela, 050 344 7372, henna.salmela@akatemia.fi

 

Seuraa Ava-akatemiaa Linkedinissä ja pysyt ajan tasalla kaikista koulutuksistamme!

 

 

Alkavat tutkinnot