Hae Ava-akatemian tutkintokoulutukseen

Ava-akatemia avaa urapolkuja yksilöille ja vahvistaa yritysten kilpailukykyä. Tervetuloa mukaan rakentamaan osaamisen palapeliä, jota kootaan kehittämällä sekä itseä, ammattitaitoa että osaamispääomaa. Tutkintomme suoritetaan oppisopimuksella, mikä tekee opiskelusta hyvin käytännönläheistä ja juuri sinun tarpeitasi palvelevaa. Joustavat verkkototeutuksemme mahdollistavat osallistumisen asuinpaikasta riippumatta.

Tutkintoihimme on jatkuva haku, tutustu ja hae!

Miten haen opiskelijaksi tutkintoon?

Kaikkiin tutkintoihimme on jatkuva haku eli voit aloittaa opinnot juuri sinulle sopivana ajankohtana. Tutkintotavoitteiset koulutuksemme toteutetaan oppisopimuksella eli sinulla on oltava työpaikka voidaksesi opiskella Ava-akatemiassa. Jokaisen tutkinnon omalla sivulla on tarkempia tietoja opinnoista ja oppisopimuksesta. Lue täältä lisää oppisopimuksen yleisistä ehdoista. 

  • Sovi työnantajasi kanssa opintojen aloittamisesta oppisopimusmuotoisena.
  • Hae koulutukseen täyttämällä valitsemasi tutkinnon sivulla oleva hakeutumislomake.
  • Hakemuksen tehtyäsi koulutuspäällikkömme on sinuun yhteydessä ja antaa lisätietoa tutkinnosta sekä opiskelusta Ava-akatemiassa.
  • Työpaikaltasi sinulle valitaan ohjaaja, joka on tukenasi ja apunasi oppimisessa, sekä arvioija, joka pystyy arvioimaan osaamistasi.  Sama henkilö voi olla sekä ohjaaja että arvioija, ja usein hän on esimiehesi.
  • Opintojen aloittamisen yhteydessä teet henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) yhdessä Ava-akatemian koulutuspäällikön kanssa.  HOKS:ssa määritellään se, miten kehität omaa ammattitaitoasi työpaikalla oppien, lähi- ja verkko-opetuksessa sekä itsenäisesti opiskellen.
  • Opiskelet käytännönläheisesti oppisopimuksella, jolloin pääosa oppimisesta tapahtuu työpaikallasi, omassa työssäsi. Koulutuspäällikkömme ohjaa ja tukee sinua koko opiskelun ajan. Koulutuspäivinä (joko Avassa tai verkossa) verkostoidut opiskelukavereidesi kanssa saat valmentajiltamme viimeisimmät ammatilliset opit. Opintoihisi kuuluu myös oppimistehtäviä, joita suoritat itsenäisesti verkkoympäristössä.
  • Tutkinnon suoritat näyttöinä osoittamalla osaamisesi ja taitosi käytännön tehtävissä omalla työpaikallasi tutkinnon osa kerrallaan.

 

Tutustu tutkintoihimme:

Liiketoiminnan ammattitutkinto, erikoiskaupan myyjä

Haluatko syventää myynti- ja asiakaspalveluosaamistasi erikoiskaupan alalla? Kaipaatko uudenlaista buustia erilaisten asiakastarpeiden tunnistamiseen ja ratkaisemiseen?

Liiketoiminnan ammattitutkinnon sisältö räätälöidään sinun tarpeidesi mukaan. Voit lisätä osaamistasi ratkaisumyynnistä, palvelumuotoilusta tai perehdyttäjänä toimimisesta. Suorita tutkinto maksuttomasti oppisopimuksella!

Liiketoiminnan ammattitutkinto

Liiketoiminnan ammattitutkinto, myyjä

Haluatko syventää myynti- ja asiakaspalveluosaamistasi? Kaipaatko uudenlaista buustia erilaisten asiakastarpeiden tunnistamiseen ja ratkaisemiseen?

Liiketoiminnan ammattitutkinnon sisältö räätälöidään sinun tarpeidesi mukaan. Voit lisätä osaamistasi ratkaisumyynnistä, palvelumuotoilusta, palvelutiskin kehittämisestä tai perehdyttäjänä toimimisesta. Suorita tutkinto maksuttomasti oppisopimuksella!

Liiketoiminnan ammattitutkinto, palvelu- ja ravintola-ala

Haluatko luoda asiakkaille mieleenpainuvan asiakaskokemuksen ja saada heidät ostamaan palvelua yhä uudestaan? Kaipaatko vinkkejä erilaisten asiakkaiden kohtaamiseen ja heidän tarpeidensa huomioimiseen?

Liiketoiminnan ammattitutkinnon sisältö räätälöidään sinun tarpeidesi mukaan. Voit lisätä osaamistasi asiakasymmärryksestä ja palvelumuotoilusta, perehdyttäjänä toimimisesta tai kehittämisprojektin toteuttamisesta. Suorita tutkinto maksuttomasti oppisopimuksella!

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto yrittäjille

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto – myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto laajentaa taitojasi johtaa ja kehittää työpaikkasi tai yrityksesi myyntiä, markkinointia ja asiakaskokemusta. Pääset arvioimaan ja hiomaan omaa toimintaasi sekä kehittämään työsi käytäntöjä. Tutkinto suoritetaan oppisopimuksella, joten se on sinulle maksuton.

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto – kaupan osaamisala

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, kaupan ala

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto tarjoaa kehittymismahdollisuuden kaupan alan esihenkilö- ja muissa tehtävissä työskenteleville. Tutkinto vahvistaa liiketoimintaosaamistasi monipuolisesti. Koulutus sisältää Microsoft Teams -etäpäiviä, työssäoppimista sekä itse opiskelua. Oppisopimuksella suoritettava tutkinto on sinulle maksuton.

Tutkinnon osa: Asiakaskokemuksen kehittäminen ja palvelumuotoilu

Haluatko parantaa ja kehittää asiakaskokemusta? Palvelumuotoilu antaa sinulle kokonaisvaltaisen ja käytännönläheisen lähestymistavan kehittämistyöhön.

Tutkinnon osa: Henkilöstötyö

Lähiesimies on parhaimmillaan usean eri alan ammattilainen: tiiminsä johtaja, kannattavuusluvut hallitseva, toimialansa mutkat tunteva ja haluttujen asiakaskokemusten kehittäjä. Tule mukaan virittämään lähiesimiestaitosi iskuun!

Tutkinnon osa: Lähiesimiehenä toimiminen

Lähiesimies on parhaimmillaan usean eri alan ammattilainen: tiiminsä johtaja, kannattavuusluvut hallitseva, toimialansa mutkat tunteva ja haluttujen asiakaskokemusten kehittäjä. Tule mukaan virittämään lähiesimiestaitosi iskuun!

Tutkinnon osa: Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen

Haluatko vahvistaa liiketoimintaosaamistasi ja toimia ratkaisukeskeisesti tiimityötä tehdessäsi? Ota haltuun taloudellisen ja kannattavan liiketoiminnan toimintaperiaatteet ja vahvista viestintä- ja vuorovaikutustaitojasi.

Tutkinnon osa: Myynnin ja asiakaspalvelun suunnittelu ja toteuttaminen

Myynti- ja asiakaspalvelutaidot ovat menestyksekkään liiketoiminnan kulmakivi. Opi suunnittelemaan, toteuttamaan sekä seuraamaan myynti- ja asiakaspalvelutyötäsi tavoitteellisesti ja tuloksellisesti koulutuksessamme!

myynnin johtaminen

Tutkinnon osa: Myynnin johtaminen – Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto

Haluatko oppia suunnittelemaan, kehittämään ja johtamaan myyntiä tuloksellisemmin? Tule mukaan kehittymään myynnin johtajana, ja opi ottamaan koko myyntiorganisaatiosi potentiaali käyttöön.

Tutkinnon osa: Perehdyttäminen ja työnopastaminen

Perehdyttämisen ja työnopastamisen taidot ovat jokaisen työpaikalla perehdyttämistä tai ohjaamista tekevän kriittistä osaamista. Tule syventämään liiketoimintaosaamisen taitojasi sekä verkostoitumaan muiden teemasta kiinnostuneiden kanssa asiantuntijoidemme ohjauksessa!

Tutkinnon osa: Ratkaisumyynti

Asiakkaiden tarpeiden havaitseminen sekä oikeanlaisten ratkaisuehdotusten tekeminen varmistavat tuloksellisen myyntityön. Tule verkostoitumaan muiden myyntityötä tekevien kanssa ja oppimaan uudenlaisia tapoja hoitaa myyntiä ja asiakkuuksia tuloksellisesti!

esimiehenä toimiminen

Tutkinnon osa: Ryhmän esimiehenä toimiminen – liiketoiminnan erikoisammattitutkinto

Opi motivoimaan tiimiäsi, reagoimaan joustavasti, innostamaan valmentavalla otteella sekä sitouttamaan laadukkaaseen toimintaan ja tuloksen tekemiseen. Saat valmennuksen aikana monipuolista informaatiota ja ohjausta omien esihenkilötaitojesi kehittämiseen.

Tutkinnon osa: Toiminnan kannattavuus

Lähiesimies on parhaimmillaan usean eri alan ammattilainen: tiiminsä johtaja, kannattavuusluvut hallitseva, toimialansa mutkat tunteva ja haluttujen asiakaskokemusten kehittäjä. Tule mukaan virittämään lähiesimiestaitosi iskuun!

liiketoiminnan suunnittelu

Tutkinnon osa: Vastuualueen liiketoiminnan suunnittelu ja toteuttaminen – liiketoiminnan erikoisammattitutkinto

Liiketoiminnan suunnittelun, tavoitteellisen toteuttamisen ja kehittämisen taidot ovat jokaisen esihenkilö- ja asiantuntijatehtävissä toimivan kriittistä osaamista. Tule syventämään liiketoimintaosaamisen taitojasi asiantuntijoidemme ohjauksessa!