Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto – kaupan osaamisala

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto tarjoaa kehittymismahdollisuuden kaupan alan esihenkilö- tai asiantuntijatehtävissä työskenteleville. Tutkinto vahvistaa liiketoimintaosaamistasi monipuolisesti. Pääset arvioimaan ja hiomaan omaa toimintaasi sekä kehittämään työsi käytäntöjä. Tutkinto suoritetaan oppisopimuksella, joten se on sinulle maksuton.

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto - kaupan osaamisala, Joustavasti oppisopimuksella, Mahdollisuus etäopiskeluun, Suunniteltu kesto n. 1 vuosi, Laajuus 180 osaamispistettä, Maksuton

Hakeutuminen

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto käynnistyy Ava-akatemiassa kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Mikäli haluat aloittaa tutkinnon muuna ajankohtana, teemme sinulle henkilökohtaisen aikataulun.

Seuraava koulutus alkaa syksyllä 2024.

Hae nyt!

 

Kenelle

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto kaupan osaamisalan painotuksella sopii henkilöille, jotka työskentelevät kaupan alalla esihenkilö- tai asiantuntijatehtävissä sekä myynnin ja valikoimatyön kehittämistehtävissä. Työtehtäväsi voi olla esimerkiksi myymälä- tai osastopäällikkö, tuoteryhmävastaava, asiakaspalvelu- tai myyntipäällikkö.

Tutkinnossa opit

Yhteinen tutkinnon osa (kaikille pakollinen)

Kaikille yhteinen tutkinnon osa, vastuualueen liiketoiminnan suunnittelu ja toteuttaminen, muodostaa monipuolisen osaamispohjan myös valinnaisille tutkinnon osille. Tutkinnon osan koulutuksessa perehdytään strategiseen ajatteluun liiketoiminnan suunnittelun näkökulmasta, toimintaympäristöön, trendeihin, muutokseen sekä viestintä- ja verkostoyhteistyöhön. Opit suunnitelmien ja tavoitteiden asettamista oman vastuualueesi tai yrityksesi liiketoiminnalle ja prosesseille. Keskityt opinnoissasi myös seuraamaan erilaisia tunnuslukuja ja mittareita sekä arvioimaan toimintaasi ja sen tuloksia.

Myyntityön ja valikoiman kehittäminen

Yksikön myyntityön ja valikoiman kehittäminen tutkinnon osa on varma valinta sinulle, joka haluat kehittää osaamistasi laaja-alaisesti. Pääset sukeltamaan mm. tulokselliseen myyntiin, myynnin edistämiseen, tuote- ja palveluvalikoimien kehittämiseen, kilpailijatilanteen huomioimiseen, toimitusprosessiin ja saatavuuteen liittyviin tekijöihin, asiakaskokemukseen ja asiakaskäyttäytymisen muutoksiin sekä tuloksellisuuteen ja kannattavuuteen kaikessa toiminnassa.

Vastaatko tuoteryhmästä?

Valitse tuoteryhmän asiantuntijana toimiminen tutkinnon osa ja lähde kehittämään tuoteryhmää liiketoiminnan tavoitteiden, trendien ja asiakastarpeiden pohjalta. Tutustu tuoteryhmän asiakastarpeisiin sekä ostokäyttäytymiseen. Seuraa markkinatilannetta ja kehityssuuntia sekä käytä luovuuttasi uusien palvelu- ja tuoteratkaisujen ideoinnissa. Tuoteryhmän asiantuntijana toiminen tutkinnon osa antaa mahdollisuuden syventyä oman vastuualueen kehittämiseen pintaa syvemmältä ja uudistaa sekä omaa asiantuntijuutta että lisätä tuoteryhmäosaamista koko organisaatiossa.

Kehitä suorituksen johtamisen taitojasi

Kehitä esihenkilötaitojasi suorittamalla ryhmän esimiehenä toimiminen tutkinnon osa. Tutkinnon osa sopii erityisesti henkilöille, jotka toimivat jo työnjohdollisessa vastuutehtävässä. Opi innostamaan tiimisi toimimaan kohti asetettuja tavoitteita ja ohjaamaan heitä valmentavasti. Vahvista tiimisi osaamista huomioiden työn vaatimukset sekä työyhteisön monimuotoisuus. Valmennuksen aikana lisäät itsetuntemustasi esihenkilönä ja pääset haastamaan myös omaa kasvun asennettasi.

Tutkinnon toteutus ja hinta

 • Tutkinto suoritetaan oppisopimuskoulutuksena työn ohessa opiskelijalle henkilökohtaistetun osaamispolun mukaan
 • Oppisopimuksena suoritettava tutkinto on osallistujalle maksuton https://akatemia.fi/oppisopimus/
 • Tutkinto suoritetaan etäyhteyksillä
 • Tutkinnon muodostumiseen vaikuttaa opiskelijan aiempi osaaminen sekä valitut tutkinnon osat

Opintojen toteutus ja aikataulu

Ava-akatemia toteuttaa liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon koulutusta verkkototeutuksena. Verkko-toteutus mahdollistaa osallistumisen asuinpaikasta riippumatta ja joustavoittaa suorittamista. Koulutus sisältää keskimäärin kuusi pakollisen tutkinnon osan koulutuspäivää ja kaksi päivää jokaista valinnaista tutkinnon osaa kohden.

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon tutkintokoulutuksessa hyödynnetään osaamisperustaista koulutustarjotinta, jonka kokonaisuudet on suunniteltu tutkinnon perusteiden ohjaamina. Koulutustarjotin vaihtelee eri toteutuksissa. Koulutuspäivät valitaan opiskelijalle hänen henkilökohtaisten osaamisen kehittymisen tavoitteiden sekä tutkinnon osan vaatimusten ohjaamina.

Tutustu myös myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisalan kuvauksiin https://akatemia.fi/tutkinnot/liiketoiminnan-erikoisammattitutkinto-myynti-ja-markkinointiviestinta/

 

Tutkinnon muodostuminen

Tutkinnon muodostuminen kaupan osaamisala (yhteensä 3 tutkinnon osaa).

 1. Pakollinen: Vastuualueen liiketoiminnan suunnittelu ja toteuttaminen (60 osp)
 2. Valinnainen 1: valitse 1-2
  • Ryhmän esimiehenä toimiminen (60 osp)
  • Yksikön myyntityön ja valikoiman kehittäminen (60 osp)
  • Tuoteryhmän asiantuntijana toimiminen (60 osp)
 3. Valinnainen 2: valitse 0-1
  • Kehittämisprojektin suunnittelu ja toteuttaminen (60 osp)
  • Brändin kehittäminen (60 osp)
  • Digitaalisen myynnin kehittäminen (60 osp)
  • Myynnin johtaminen (60 osp)
  • Tutkinnon osa toisesta tutkinnosta: Asiakaskokemuksen kehittäminen ja palvelumuotoilu (60 osp)/ tai aiemmin suoritettu tunnustettu tutkinnon osa

Opiskelijatarina

Intersportin myymäläpäällikkönä toimivan Pekka Pääkkösen polku kohti K-kauppiasvalmennusta kulki liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon kautta. Tutustu Pekan uratarinaan ja lue hänen kokemuksistaan opiskelusta Ava-akatemiassa Pekka Pääkkösen haastattelu.

 

Lue lisää tutkinnon sisällöistä ja vaatimuksista:

https://eperusteet.opintopolku.fi

 

Mietitkö tutkinnon sopivuutta sinulle? Ota yhteyttä!

Katja LaurinolliKatja Laurinolli
Koulutuspäällikkö
040 746 0405
katja.laurinolli@akatemia.fi

 

Maarit RouhialaMaarit Rouhiala
Koulutuspäällikkö

040 820 2233
maarit.rouhiala@akatemia.fi

Ava-akatemia pidättää oikeuden koulutuksen muuttamiseen, siirtämiseen tai peruuttamiseen.

Hae tästä tutkintoon!

Ava-akatemia on tulevaisuuteen rohkeasti katsova valmennustalo ja ammatillinen oppilaitos.

Erityisosaamistamme ovat räätälöidyt valmennukset ja ammatilliset tutkinnot. Ava-akatemia on suuntaa näyttävä kumppani ja valmentaja muuttuvilla työelämän markkinoilla.

Tutustu myös muihin tutkintoihimme ja valmennuksiimme!

Alkavat tutkinnot