Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto – myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto laajentaa taitojasi johtaa ja kehittää työpaikkasi tai yrityksesi myyntiä, markkinointia ja asiakaskokemusta. Pääset arvioimaan ja hiomaan omaa toimintaasi sekä kehittämään työsi käytäntöjä. Tutkinto suoritetaan oppisopimuksella, joten se on sinulle maksuton.

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto - myynti ja markkinointiviestintä, Joustavasti oppisopimuksella, Mahdollisuus etäopiskeluun, Suunniteltu kesto n. 1 vuosi, Laajuus 180 osaamispistettä, Maksuton

Hakeutuminen

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto käynnistyy Ava-akatemiassa kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Mikäli haluat aloittaa tutkinnon muuna ajankohtana, teemme sinulle henkilökohtaisen aikataulun.

Seuraava koulutus alkaa 30.9.2024.

Hae 11.9. mennessä!

 

Kenelle

Tämä tutkinto sopii sinulle, joka toimit vastuullisissa liiketoiminnan tehtävissä. Sinulla on oma vastuualue ja mahdollisuus kehittää vastuualueesi toimintaa. Työtehtäviisi voi kuulua myynnin, asiakkuuksien hoidon tai markkinoinnin tehtäviä. Työtehtävänimikkeesi voi olla myyntipäällikkö, asiakkuuspäällikkö tai esimerkiksi osasto- tai palveluvastaava tai toimit vastuullisissa myyntitehtävissä. Tutkinto sopii myös hyvin myös pienyrittäjälle.

Tutkinnossa opit

Yhteinen tutkinnon osa (kaikille pakollinen)

Kaikille yhteinen tutkinnon osa vastuualueen liiketoiminnan suunnittelu ja toteuttaminen muodostaa monipuolisen osaamispohjan myös valinnaisille tutkinnon osille. Tutkinnon osan koulutuksessa perehdytään strategiseen ajatteluun liiketoiminnan suunnittelun näkökulmasta, toimintaympäristöön, trendeihin, muutokseen sekä viestintä- ja verkostoyhteistyöhön. Opit suunnitelmien ja tavoitteiden asettamista oman vastuualueesi tai yrityksesi liiketoiminnalle ja prosesseille. Keskityt opinnoissasi myös seuraamaan erilaisia tunnuslukuja ja mittareita sekä arvioimaan toimintaasi ja sen tuloksia.

Lisää myyntiosaamista

Ava-akatemiassa liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon myyntiosaamisen koulutuskokonaisuudessa käsitellään myyntiprosessin eri vaiheita, monikanavamyyntiä, verkkokauppaa sekä myynnin henkilöstöjohtamista. Myös asiakaskokemuksen kehittäminen palvelumuotoilun keinoin sekä asiakkuuksien johtaminen ovat jokaiselle liiketoiminnan erikoisammattitutkintoa suorittavalle suositeltavia sisältöjä. Koulutuskokonaisuus kokoaa yhteen usean tutkinnon osan osaamisvaatimuksia.

Myyntiosaamista voit kehittää valitsemalla omaan työtehtävääsi parhaiten soveltuvat tutkinnon osat joko myynnin johtaminen, digitaalisen myynnin kehittäminen, yksikön myyntityön ja valikoiman kehittäminen tai tuoteryhmän asiantuntijana toimiminen tutkinnon osista.

Terävöitä brändiä ja kehitä viestintää

Brändin kehittäminen tutkinnon osa sopii erityisen hyvin yrittäjälle, joka haluaa kirkastaa oman yrityksensä brändiä tai suunnittelee uutta liiketoimintaa. Tutkinnon osa on hyvä valinta myös henkilölle, joka vastaa työpaikkansa markkinointiviestinnästä. Koulutuksessa perehdytään brändilähtöiseen markkinointiviestintään, somekanaviin markkinoinnissa, sisältömarkkinointiin sekä lisätään brändin ja asiakasymmärryksen merkitystä. Brändikäsikirjan kokoaminen sisältyy tutkinnon osan näyttöön.

Kehittämisprojektista on moneksi

Kehittämisprojektin suunnittelu ja toteuttaminen tutkinnon osa taipuu monenlaiseen tarpeeseen ja erilaisille työpaikoille. Koulutuksessa hankit osaamista projektin tulokselliseen johtamiseen sekä opit hyödyntämään valmentavaa otetta projektipäällikön työssä. Saat työkaluja projektin suunnitteluun, toteuttamiseen ja arvioimiseen. Valmentavana projektipäällikkönä osaat johtaa projektitiimiäsi innostavasti tavoitteisiin kurottaen. Tutkinnon osa sopii sinulle, joka työskentelet omalla vastuualueellasi ja haluat kehittää sitä liiketoimintalähtöisesti.

Kehitä esihenkilötaitoja

Ryhmän esimiehenä toiminen tutkinnon osa sopii henkilöille, jotka toimivat esihenkilötehtävissä. Tutkinnon osan koulutus vahvistaa opiskelijan esihenkilöosaamista. Tutkinnon osan näytössä opiskelija toimii ryhmän esimiehenä organisaation tavoitteiden mukaisesti, suunnittelee henkilöstön määrää ja tarvittavaa osaamista sekä arvioi ja kehittää esimiesosaamistaan.

Kehitä asiakaskokemusta palvelumuotoilun keinoin

Lisää asiakasymmärrystä palvelumuotoilun työkaluilla. Tutkinnon osan suorituksessa opit tunnistamaan kehitettävän palvelun ja asiakasryhmät sekä kehittämään palvelua yhdessä asiakkaiden ja muiden palveluun liittyvien toimijoiden kanssa. Asiakaskokemuksen kehittäminen ja palvelumuotoilu tutkinnon osa sopii monelle palveluja tarjoavalle pienyrittäjälle kuin myös henkilöille, joiden työtehtäviin kuuluu asiakaskokemuksesta vastaaminen ja palvelupolkujen sujuvuuden varmistaminen ja kehittäminen.

Tutkinnon toteutus ja hinta

 • Tutkinto suoritetaan oppisopimuskoulutuksena työn ohessa opiskelijalle henkilökohtaistetun osaamispolun mukaan
 • Oppisopimuksena suoritettava tutkinto on osallistujalle maksuton https://akatemia.fi/oppisopimus/
 • Tutkinto suoritetaan etäyhteyksillä
 • Tutkinnon muodostumiseen vaikuttaa opiskelijan aiempi osaaminen sekä valitut tutkinnon osat

Opintojen toteutus ja aikataulu

Ava-akatemia toteuttaa liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon koulutusta verkkototeutuksena. Verkko-toteutus mahdollistaa osallistumisen asuinpaikasta riippumatta ja joustavoittaa suorittamista. Koulutus sisältää keskimäärin kuusi pakollisen tutkinnon osan koulutuspäivää ja kaksi päivää jokaista valinnaista tutkinnon osaa kohden.

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon tutkintokoulutuksessa hyödynnetään osaamisperustaista koulutustarjotinta, jonka kokonaisuudet on suunniteltu tutkinnon perusteiden ohjaamina. Koulutustarjotin vaihtelee eri toteutuksissa. Koulutuspäivät valitaan opiskelijalle hänen henkilökohtaisten osaamisen kehittymisen tavoitteiden sekä tutkinnon osan vaatimusten ohjaamina.

Tutustu myös kaupan osaamisalan kuvauksiin https://akatemia.fi/tutkinnot/liiketoiminnan-erikoisammattitutkinto/.

 

Tutkinnon muodostuminen

Tutkinnon muodostuminen myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala
(yhteensä 3 tutkinnon osaa)

 1. Pakollinen: Vastuualueen liiketoiminnan suunnittelu ja toteuttaminen 60 osp
 2. Valinnainen 1: valitse 1-2
  • Brändin kehittäminen 60 osp
  • Digitaalisen myynnin kehittäminen 60 osp
  • Myynnin johtaminen 60 osp
  • Yksikön myyntityön ja valikoiman kehittäminen 60 osp
 3. Valinnainen 2: valitse 0-1
  • Kehittämisprojektin suunnittelu ja toteuttaminen 60 osp
  • Ryhmän esimiehenä toimiminen 60 osp
  • Tuoteryhmän asiantuntijana toimiminen 60 osp
  • Tutkinnon osa toisesta tutkinnosta: Asiakaskokemuksen kehittäminen ja palvelumuotoilu 60 osp / tai aiemmin suoritettu tunnustettu tutkinnon osa

Opiskelijatarina

”Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon opinnot ovat auttaneet hahmottamaan toimintani tärkeimmät kulmakivet, kiteyttämään suunnitelmiani ja tuomaan ne käytäntöön. Yritysidea ei ole enää haaveen tasolla, vaan on tullut konkreettiseksi. 

Tulevissa opinnoissani haluan jatkaa yritykseni kehittämistä ja kerätä lisää tietoa digimarkkinointiin ja brändäykseen liittyvistä aiheista. Parhaillaan olen tekemässä brändikirjaa Kuu & Moon Medialle ja odotan erityisesti tulevia brändinrakennuksen opintoja kuin kuuta nousevaa.  ”

Iina Kuusisto-Leppänen, Yrittäjä

Lue tästä lisää Iinan kokemuksista!

 

Lue lisää tutkinnon sisällöistä ja vaatimuksista:

https://eperusteet.opintopolku.fi

 

Mietitkö tutkinnon sopivuutta sinulle? Ota yhteyttä!

Katja LaurinolliKatja Laurinolli
Koulutuspäällikkö
040 746 0405
katja.laurinolli@akatemia.fi

 

Maarit RouhialaMaarit Rouhiala
Koulutuspäällikkö

040 820 2233
maarit.rouhiala@akatemia.fi

 

Ava-akatemia pidättää oikeuden koulutuksen muuttamiseen, siirtämiseen tai peruuttamiseen.

Hae tästä tutkintoon!

Ava-akatemia on tulevaisuuteen rohkeasti katsova valmennustalo ja ammatillinen oppilaitos.

Erityisosaamistamme ovat räätälöidyt valmennukset ja ammatilliset tutkinnot. Ava-akatemia on suuntaa näyttävä kumppani ja valmentaja muuttuvilla työelämän markkinoilla.

Tutustu myös muihin tutkintoihimme ja valmennuksiimme!

Alkavat tutkinnot