Oppimista, osaamista ja onnistumisia

Oppimista, osaamista ja onnistumisia

Sinä - aikuinen, työssäkäyvä – miltä työsi tuntuu nyt ja mitä ajattelet sen olevan lähivuosina? Tämä vuosi on osoittanut, että emme voi ennustaa tulevaa senkään vertaa kuin olemme kuvitelleet. Huolimatta siitä, että sinulla on jo koulutus ja ammatti, työ, jota olet tehnyt vuosia, ykskaks kaikki muuttuu, ja tarvitsetkin kokonaan uuden ammatin tai ainakin uusia taitoja pärjätäksesi.

Lue lisää

Avan syyskuun hän, Nella

Avan syyskuun hän, Nella

Millaista on aloittaa uusi työ ja melkein heti joutua etätöihin? Valmennuskoordinaattori Nella Niemelä aloitti uudessa tehtävässä Avassa maaliskuun alussa ja jo kahden viikon jälkeen joutui opettelemaan uuden työn saloja kotoa käsin. Nella kertoo työnkuvastaan ja siitä, miten hän on selvinnyt uuden työn ja etätyön haasteista.

Lue lisää

Miten sinä voit ja jaksat työssäsi?

Miten sinä voit ja jaksat työssäsi?

Työpäivät seuraavat toisiaan vauhdilla samanlaisina tai "ei kahta samanlaista päivää" -määritteellä. Katse on jo huomisessa tai ensi viikossa. Päivän tapahtumia seuraamme suoritusten, numeroiden ja tunnuslukujen kautta. Hyvä niin. Entä jos taustapeiliin vilkaisuun liittyisi vielä muutakin?

Lue lisää

Avan elokuun Hän

Avan elokuun Hän

Elokuun Hän onkin He, työpaikkaohjaaja, Tarja ja työssäoppija, Satu, jotka ovat tehneet oppisopimuksen. Työelämässä oppiminen on työpaikalla tapahtuvaa opiskelua: ohjattua, työpaikan sekä opiskelijan tarpeisiin muokattua ja perustuu tutkintovaatimuksiin. Miten Tarja ja Satu kokivat oppisopimuksen?

Lue lisää

Avan 5 vinkkiä lomaltapaluuseen

Avan 5 vinkkiä lomaltapaluuseen

Töihinpaluu on elämänmuutos! Paluu työhön on jo takana tai edessä tai juuri nyt meneillään. Joku palaa lomalta, vanhempainvapaalta tai vuorotteluvapaalta, toinen pitkältä sairaslomalta. - Miltä sinusta tuntuu palata töihin tai aloittaa uusissa tehtävissä?

Lue lisää

Ajankohtaista Avassa elokuussa

Ajankohtaista Avassa elokuussa

Psykologisesti turvallisen työyhteisön mahdollistaminen on tärkeää myös poikkeuksellisina aikoina. Ihan helppoa se ei tosin ole. Haasteita ja erilaisia reunaehtoja aiheuttavat pandemian seuraukset sekä ihmisten yksilölliset erot ennustamattomuuteen, epävarmuuteen ja eristäytymiseen suhtautumisessa tai jopa niiden sietämisessä. Me ihmiset olemme erilaisia, joten myös koemme asiat eri tavoin. Selvisimme kevään koitoksista erinomaisesti, ja lähdemme innokkaina syksyn uuteen ns. postnormaaliin, mitä se mukanaan tuokaan.

Lue lisää

Avan 5 vinkkiä palautumiseen lomalla

Avan 5 vinkkiä palautumiseen lomalla

Monesti loma tulee tarpeeseen. Viime hetkellä, enpä olisi enempää jaksanutkaan, huh! Ja lomafiilis tulee itsestään - tai sitten ei. Aina ei riitä, että kalenterissa lukee: L-O-M-A! Kaikkien kalenterissahan ei edes lue tuota paljon merkityksiä sisältävää sanaa, syystä tai toisesta. Mutta KESÄ on, olkoon kelit mitä vaan, on sinulla lomaa tai ei, missä sitten kesääsi vietätkin. Irtaudu ja palaudu Avan vinkeillä.

Lue lisää

Avan kesäkuun ajankohtaiset uutiset

Avan kesäkuun ajankohtaiset uutiset

Ava-akatemia täyttää tänä vuonna 100 vuotta! Mikset ole kuullut siitä aiemmin? Ehkä siksi, että AVA-instituutti vaihtoi nimensä Ava-akatemiaksi vasta viime vuonna. Työssäkäyvien aikuisten kouluttaminen ja varsinkin uusimpaan tietoon perustuva esimiesvalmennus ovat Avan ydintoimintaa. Meillä tehdään tutkintoja, valmennetaan ja tentitään – työn ohessa ja työtä tehden. Palkkakin juoksee opiskelijoilla siinä sivussa, useimmat kun meillä opiskelevat oppisopimuksella.

Lue lisää

Avan kesäkuun Hän

Avan kesäkuun Hän

Olen Sanna, työskentelen BW-restaurantilla, ravintola Brondassa, vuoropäällikkönä ja lounashovimestarina. Huolehdin, että hommat rullaavat ja myynnillisesti tarkkailen lounaan tilannetta. Opiskelen merkonomiksi Ava-akatemian ja Helsinki Business Collegen yhteisessä liiketoiminnan perustutkinnossa. Opiskelu on ollut alusta asti etäopiskelua.  

Lue lisää