Urapolkujen johtamisesta ja johtamisen urapoluista

Ava-akatemian syksyn superkäynnistys oli paneelikeskustelu Urapolkujen johtamista ja johtamisen urapolkuja syyskuun alussa. Urapolkuja, osaamisen tunnistamista ja kehittämistä tutkailtiin ja puitiin antoisassa keskustelussa hienojen alustusten herättäminä. Lue lisää ja tilaa tallenne tapahtumasta.

Polku ravintolakeittiöstä K-kauppiaaksi – Harri Mattinen

Mistä kumpuaa työn tekemisen ilo, motivaatio ja jaksaminen sekä halu kehittyä omassa työssään? Mattisen Harrilla on kokemusta urapolulla etenemisestä.

Pese-kädet-ennen-ja-jälkeen-teit-mitä-tahansa

Millaista on työnteko koronan jälkeen?

Mitä opimme koronasta tai oikeastaan työelämästä koronan kupeessa? Mitä hyvää ja hyötyä tästä on ollut, ja miten hyvästä pidetään kiinni, kun palaamme vanhaan? Vai palaammeko? Mikä on uusi normaali?

Tuunaa-duunia-lisää-työn-imua

Näin tuunaat duunia ja lisäät imua työhösi!

Oletko kuullut työn tuunaamisesta? Mitä ihmettä? Entäpä sitten työn imu – mitä se on ja miten sitä voisi lisätä?
Parasta on, että tuunaamisen voi jokainen hoitaa ihan itte. Ei siihen lupia tarvita, hitusen rohkeutta kenties rikkoa omia rutiinejaan ja laajentaa näkökulmaansa.

Opiskelija_ja_lappari_tyopaikkaohjaajakoulutus

1000 K-ryhmän työpaikkaohjaajaa koulutettu Avassa!

Otsikossa luku 1000 näyttää komealta. Oikeastaan koulutettuja on jo reilusti yli, mutta vaatimattomuuden kerrotaan kaunistavan. Vuodesta 2018 alkaen Ava-akatemiassa on valmennettu K-ryhmän eri ketjujen kaupoissa työskenteleviä henkilöitä työpaikkaohjaajiksi ja toukokuussa 2021 tuhat ylittyi komeasti.

Lähiesimies on timantti talossa

Lähiesimies on timantti talossa!

Lähiesimieheksi nousee usein ahkera ja näppärä osaaja, joka on jo kenties pidempään tehnyt työtään. Hän on usein vuoropäällikkö, osastovastaava, työryhmästään vastaava, jolla on melkoinen toimenkuva: ”vastaa toiminnasta vuorossaan” – mitä sitten tapahtuukaan. Ja tapahtuuhan siellä!

helmisimpukan vuoropäälliköt

Mitä yhteistä on hevosharrastuksella ja esimiestyöllä?

Kaksin aina kaunihimpi! Työkaverukset, Shell HelmiSimpukan vuoropäälliköt Emma ja Elina Keski-Suomesta päättivät lähteä samalla kyydillä opiskelemaan Helsinkiin Ava-akatemiaan lähiesimiestyön ammattitutkintoa. Kuinkas sitten kävikään?

Oppimista koko elämä, työelämäkin!

Maailma muuttuu, se on jo muuttunut! Ammattilaisella on ammattitaitoa, ammattitaito on oman työn osaamista, myös muutoksessa. Pysytkö sinä perässä vai kuljetko eturivissä?

Mistä tulet, minne menet, johtaminen?

Vuoden 2021 Nordic Business Forumin jälkimainingeissa innostuin lueskelemaan muistiinpanojani takavuosien tapahtumista. Silmiini osuivat mustakantiseen kirjaamani ajatukset lähes 10 vuoden takaa. Puhefestarien vipissä vuonna 2013 pääsin tapaamaan tarunhohtoiset johtamisgurut Jack Welchin ja Tom Petersin. Seuraavassa muistiinpanojani tapaamisesta.

Etätyön_johtaminen_kevät

Etätyön johtaminen – itsensä johtamista?

Etätyö voi olla näppärää, hauskaa ja helppoa, se voi olla myös yksintekemistä ja oman onnensa nojaan jätetyksi tulemista ja paljon muutakin. Kysyimme esimiehiltä ja asiantuntijoilta tuntemuksia etätyöstä ja sen johtamisesta sekä sitä, millaista johtamista he itse kaipaavat etätyössään.

Eilisen sponsorista huomisen kumppani?

Meillähän on jo olemassa verkostoja, kumppaneita! Mitä haluamme kumppanuudelta? Kenen kanssa kannattaa verkostoitua ja miten hyödynnämme ja hyödytämme toinen toistamme ja rikastamme toisiamme verkostojen ja kumppanuuksien kautta?

Restelille henkilöstö on tärkein voimavara

Henkilöstö on tärkein voimavaramme!

Ravintola-alalla tuulee! Miten tästä selvitään? Muutoksen tuulet puhaltavat maailmalla muutenkin kuin koronan muodossa, sanoo Restel ravintoloiden henkilöstöjohtaja Marika Mäkelä. Lue, miten Restel on tukenut henkilöstöään korona-aikana.