Iina vei yritysideansa haaveista käytäntöön tutkinto-opintojen avulla

Iina Kuusisto-Leppänen on monialainen ja kokenut yrittäjä, joka syventää osaamistaan suorittamalla liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon Ava-akatemiassa. Miten tutkinnon sisällöt tukevat oman yritystoiminnan kehittämistä ja kuinka oppisopimusopiskelu sopii yrittäjälle?

Taitava johtaminen nostaa monimuotoisen työyhteisön vahvuudet esiin

Miten monimuotoisuus näkyy sinun työyhteisössäsi? Mitä monimuotoisuudella oikeastaan edes tarkoitetaan ja miten se tulisi ottaa huomioon työyhteisön johtamisessa?

Avan ensimmäinen englanninkielinen tutkintokoulutus esihenkilöille starttasi

Leat, eli lähiesimiestyön ammattitutkinto, on nyt mahdollista suorittaa myös kokonaan englanniksi oppisopimuksella. Aiemmin Ava-akatemia on järjestänyt englanniksi KAMU-työpaikkaohjaajakoulutuksia, mutta juuri startannut Team Leader Vocational Degree Programme on Avan tarjonnassa ensimmäinen englanninkielinen tutkintoon johtava koulutus.

Ava-akatemia toivottaa rauhallista joulunaikaa ja menestyksekästä uutta vuotta

Liiketoimintaosaaminen ja lähijohtamistaidot ovat tässä ajassa korostuvia työelämätaitoja – ja se näkyy myös meillä Ava-akatemiassa.
Uudet johtamiskoulutukset ovat juuri nyt kysytyimpiä, mutta myös perinteiset kestosuosikit ovat säilyttäneet asemansa, kun olemme siirtymässä poikkeusvuosien jälkeen kohti uutta normaalia.  

Tiktok kasvaa ja aikuistuu – hyppääkö yrityksenne mukaan?

Tiktok on sosiaalisen median videopalvelu, jossa lyhyisiin videoihin voi yhdistää tekstiä, ääntä, musiikkia ja erilaisia tehosteita. Tiktokilla on tällä hetkellä jo noin 1,2 miljoonaa suomalaista käyttäjää. Mielikuva Tiktokista vain lasten ja nuorten somena on vanhentunut – suurin osa käyttäjistä on aikuisia.

Konsultointi on osa työelämää, mutta mitä se oikein tarkoittaa?

Konsultointi on Suomen kielen perussanakirjan mukaan neuvottelemista ja neuvojen kysymistä. Oxfordin yliopiston sanakirja taas määrittelee konsultin ihmisenä, joka ammatikseen tuottaa asiantuntevia neuvoja.

Mitä kirjoittaa työhakemukseen?

10 + 2 vinkkiä loistavan työhakemuksen kirjoittamiseen!

Tuijotat tyhjää A4:sta eikä yhtään järkevää esimerkkiä omasta loistavasta ongelmanratkaisukyvystä tule mieleen. Lisäksi itsensä kehuminen tuntuu muutenkin vähän kiusalliselta. Kuulostaako tutulta? Työhakemuksen kirjoittaminen ei ole useimmille helppoa, mutta siihen voi valmistautua ja siinä voi kehittyä. Lue vinkit työhakemuksen kirjoittamiseen!

Palautteen antaminen

Palautteen antaminen on vuorovaikutusta, johon kannattaa panostaa

Palautteen antaminen voi tuntua haastavalta, mutta siinä voi kehittyä. Arvostava palaute ja positiivinen vahvistaminen ovat yhdessä voimakas johtamisen työkalu, johon kannattaa panostaa.

linkedin vinkit

Kuinka rakentaa Linkedin-profiili urapolun tai työnhaun tueksi?

LinkedIn on verkkoyhteisöpalvelu ja verkostoitumisväline; ”työelämän some”, jossa käyttäjät voivat mm. jakaa ansioluettelonsa. Lue vinkit profiilin luomiseen ja verkostosi kasvattamiseen!

Projektin vaiheet

Mikä projektin suunnittelussa on tärkeintä? Lue vinkit!

Sanakirjamääritelmän mukaan projekti on ”tarkkaan suunniteltu työ tietyn päämäärän saavuttamiseksi”. Mikä onnistuneen projektin suunnittelussa on tärkeää?

Avan Henna Salmela

Avan Henna Salmela pesäpallon kunniagalleriaan— mitä laji on antanut ja opettanut?

Ava-akatemian koulutuspäällikkö Henna Salmela on elinikäisen oppimisen ja joukkuepelaamisen puolestapuhuja. Urheilumaailman opit kantavat pitkälle pallokenttien ulkopuolellakin.

työpaikkaohjaaja

Kuinka oppisopimusopiskelu sujui Tilastokeskuksella? Työpaikkaohjaaja ja opiskelija kertovat

Tilastokeskuksen Tiina Vesala ja hänen työpaikkaohjaajanaan toiminut Marjaana Järvensivu kertovat kokemuksiaan lähiesimiestyön ammattitutkinnon suorittamisesta opiskelijan ja työpaikkaohjaajan näkökulmista.