oppiminen

Minkä ilotta oppii, sen surutta unohtaa

Sanotaan, että urakasta saatava hyöty, hyvä fiilis ja tahdonvoima – kyky hallita omia tekemisiä, kunnes homma on hoidettu – ovat ratkaisevassa roolissa aikuisen ihmisen oppimisessa.

osaamisen kehittäminen

Pysähdy miettimään osaamistasi!

Uuden vuoden alku on mainio hetki pysähtyä hetkeksi oman osaamisen äärelle. Mitä osaaminen-sana sinulle tuo mieleen? Minkälaisia osaamisen alueita osaat nimetä? Minkälainen osaaminen on olennaisinta juuri sinun työssäsi?

Mistä innostuisit vuonna 2022?

Missä haluat olla tähän aikaan ensi vuonna? Missä haluat olla parempi? Minkä haluat muuttuvan? Millaiset tulevaisuuden mielikuvat saavat sinut innostumaan? 

Nuoresta TET-harjoittelijasta Suomen palkituksi ravintolapäälliköksi

Marjo Mäkelä voitti ravintola-alan vuoden 2021 Pro-palkinnon ravintolapäällikkö kategoriassa. Hän johtaa tiimiään Porin Martina ravintolassa. Hänelle kaiken keskiössä on oman sekä tiimiläisten osaamisen kehittäminen ja siihen kannustaminen. Osaamisen jatkuva kehittäminen on aina ollut Marjolle tärkeää. Hän on mm. valmistunut johtamisen erikoisammattitutkinnosta vuonna 2019 sekä suorittanut erilaisia johtamisen valmennuksia Avassa.

Urapolkujen johtamisesta ja johtamisen urapoluista

Ava-akatemian syksyn superkäynnistys oli paneelikeskustelu Urapolkujen johtamista ja johtamisen urapolkuja syyskuun alussa. Urapolkuja, osaamisen tunnistamista ja kehittämistä tutkailtiin ja puitiin antoisassa keskustelussa hienojen alustusten herättäminä. Lue lisää ja tilaa tallenne tapahtumasta.

Polku ravintolakeittiöstä K-kauppiaaksi – Harri Mattinen

Mistä kumpuaa työn tekemisen ilo, motivaatio ja jaksaminen sekä halu kehittyä omassa työssään? Mattisen Harrilla on kokemusta urapolulla etenemisestä.

Pese-kädet-ennen-ja-jälkeen-teit-mitä-tahansa

Millaista on työnteko koronan jälkeen?

Mitä opimme koronasta tai oikeastaan työelämästä koronan kupeessa? Mitä hyvää ja hyötyä tästä on ollut, ja miten hyvästä pidetään kiinni, kun palaamme vanhaan? Vai palaammeko? Mikä on uusi normaali?

Tuunaa-duunia-lisää-työn-imua

Näin tuunaat duunia ja lisäät imua työhösi!

Oletko kuullut työn tuunaamisesta? Mitä ihmettä? Entäpä sitten työn imu – mitä se on ja miten sitä voisi lisätä?
Parasta on, että tuunaamisen voi jokainen hoitaa ihan itte. Ei siihen lupia tarvita, hitusen rohkeutta kenties rikkoa omia rutiinejaan ja laajentaa näkökulmaansa.

Opiskelija_ja_lappari_tyopaikkaohjaajakoulutus

1000 K-ryhmän työpaikkaohjaajaa koulutettu Avassa!

Otsikossa luku 1000 näyttää komealta. Oikeastaan koulutettuja on jo reilusti yli, mutta vaatimattomuuden kerrotaan kaunistavan. Vuodesta 2018 alkaen Ava-akatemiassa on valmennettu K-ryhmän eri ketjujen kaupoissa työskenteleviä henkilöitä työpaikkaohjaajiksi ja toukokuussa 2021 tuhat ylittyi komeasti.

Lähiesimies on timantti talossa

Lähiesimies on timantti talossa!

Lähiesimieheksi nousee usein ahkera ja näppärä osaaja, joka on jo kenties pidempään tehnyt työtään. Hän on usein vuoropäällikkö, osastovastaava, työryhmästään vastaava, jolla on melkoinen toimenkuva: ”vastaa toiminnasta vuorossaan” – mitä sitten tapahtuukaan. Ja tapahtuuhan siellä!

helmisimpukan vuoropäälliköt

Mitä yhteistä on hevosharrastuksella ja esimiestyöllä?

Kaksin aina kaunihimpi! Työkaverukset, Shell HelmiSimpukan vuoropäälliköt Emma ja Elina Keski-Suomesta päättivät lähteä samalla kyydillä opiskelemaan Helsinkiin Ava-akatemiaan lähiesimiestyön ammattitutkintoa. Kuinkas sitten kävikään?

Oppimista koko elämä, työelämäkin!

Maailma muuttuu, se on jo muuttunut! Ammattilaisella on ammattitaitoa, ammattitaito on oman työn osaamista, myös muutoksessa. Pysytkö sinä perässä vai kuljetko eturivissä?