Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi

Sinä palvelu- ja kaupan alalla työskentelevä! Ota haltuun nykyaikaisen liiketoiminnan perusteet ja vie osaamisesi uudelle tasolle. Työelämä on nykyisin täynnä jatkokertomuksia: merkonomin tutkinto antaa taitojen lisäksi hakukelpoisuuden korkeakouluun.

Liiketoiminnan perustutkinto merkonomi, Joustavasti oppisopimuksella, Mahdollisuus etäopiskeluun, Suunniteltu kesto n. 1,5 vuotta, Laajuus 180 osaamispistettä, Maksuton

 

Kenelle

Liiketoiminnan perustutkinto (merkonomi) sopii asiakaspalvelussa toimiville, myyjille, yrittäjille ja hotellissa, ravintolassa tai liikenneasemilla työskenteleville sekä logistiikka-alalla toimiville. Työtehtäväsi liittyvät esim. asiakaspalveluun, myyntiin tai markkinointiin. Peruskoulun jälkeistä tutkintoa ei vaadita, mutta alan työkokemus on eduksi.

Kun sinulla on sopiva palvelualan työpaikka, voit osallistua oppisopimuskoulutukseen. Koulutus on suunnattu peruskoulun, toisen ammatillisen koulutuksen tai lukion suorittaneille aikuisille, joilla on työkokemusta ja mahdollisuus solmia oppisopimus alan työnantajan kanssa koulutuksen ajaksi.

 

Opintojen sisältö

Valmennuksen aikana opit muun muassa:

  • 📊 nykyaikaisen liiketoiminnan perusteita
  • 🌞 asiakaspalvelutaitoja
  • 💰 myyntitaitoja digitaalisuus huomioiden
  • 💻 Office-taitoja (Word, Excel, Power Point)
  • 🌍 kielitaitoa (englanti ja ruotsi)
  • 🤝 työyhteisötaitoja
  • 👩‍🏫 oman alan syvennettyä tietoa (asiakkuudet, palvelumuotoilu, tapahtumatuotanto, projektityö, kannattavuudenhallinta)

Ennen merkonomiopintojen aloitusta laadit yhdessä oppilaitoksen ohjaajan ja työpaikkaohjaajasi kanssa oppisopimuksen sekä henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS), joka tukee tutkinnon suorittamistasi. Siinä huomioidaan aiempi osaamisesi ja tarkennetaan, minkälaista osaamista sinun tarvitsee vielä hankkia ja minkälaisella aikataululla suoritat liiketoiminnan perustutkinnon ja valmistut merkonomiksi.

HAE TÄSTÄ

Toteutus ja hinta

Merkonomin tutkinnon suorittaminen kestää keskimäärin 1,5 vuotta. Tarvittava ammattitaito hankitaan suurimmaksi osaksi työtehtävissä, joita tukevat teoriaopinnot valitaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Opinnot toteutetaan monimuoto-opiskeluna, joka koostuu lähiopetuksesta ja itsenäisestä sekä ohjatusta verkko-opiskelusta. Lähiopetus järjestetään pääsääntöisesti kahden päivän jaksoissa Ava-akatemian Helsingissä sijaitsevissa toimitiloissa.

Oppisopimuksena suoritettava tutkinto on osallistujalle maksutonLue tästä lisää oppisopimuksesta.

Liiketoiminnan perustutkinnon valmennus järjestetään Business College Helsingin kanssa.

Tutustu myös

Haluatko syventää osaamistasi liiketoiminnan alalla? Oletko jo suorittanut liiketoiminnan perustutkinnon tai sinulla on vastaavaa työkokemusta?

Tutustu Liiketoiminnan ammattitutkintoon.

Toimitko esihenkilö- tai asiantuntijatehtävissä kaupan alalla?

Tutustu Liiketoiminnan erikoisammattitutkintoon.

 

Katso videoesittely liiketoiminnan perustutkinnosta

Mietitkö tutkinnon sopivuutta sinulle?  Ota yhteyttä!

 

Maarit RouhialaMaarit Rouhiala
Koulutuspäällikkö

040 820 2233
maarit.rouhiala@akatemia.fi

 

Nella Niemelä
Koulutuspäällikkö
0400 792 241
nella.niemela@akatemia.fi

 

Ava-akatemia pidättää oikeuden koulutuksen muuttamiseen, siirtämiseen tai peruuttamiseen.

Hae tästä tutkintoon!

Ava-akatemia on tulevaisuuteen rohkeasti katsova valmennustalo ja ammatillinen oppilaitos.

Erityisosaamistamme ovat räätälöidyt valmennukset ja ammatilliset tutkinnot. Ava-akatemia on suuntaa näyttävä kumppani ja valmentaja muuttuvilla työelämän markkinoilla.

 

Tutustu myös muihin tutkintoihimme ja valmennuksiimme!

Alkavat tutkinnot