Onnea kevään valmistuneille! Lähiesimiestyön ammattitutkinnon suorittaneet kertovat opinnoistaan – haku auki myös syksyn toteutukseen!

Ava-akatemian ja WinNovan yhteistyössä toteuttaman Lähiesimiestyön ammattitutkintokoulutuksen ensimmäinen ryhmä on valmistunut. Koulutus toteutettiin kokonaan etänä ja opiskelijoita oli mukana ympäri Suomea.  

“Etäopiskelu onnistui erinomaisesti. Valmennuspäivien aikana opiskelijat vaihtoivat paljon kokemuksia ja oppivat toisiltaan“, koulutuspäällikkö Niina Aaltonen (pääkuvassa) kertoo ryhmän opiskelusta.  

“Erilaisten työryhmän jäsenten ohjaaminen vaihtelevissa tilanteissa kohti yrityksen tavoitteita voi olla haastavaa. Opiskelijat ovat nyt saaneet hyvät valmiudet tähän. Ryhmä osoitti valtavaa osaamista ja halua kehittyä esihenkilötaidoissa”, Niina Aaltonen sanoo.  

“Tämä tutkinto on monelle merkittävä askel kohti uratavoitteiden saavuttamista. Lämpimät onnittelut valmistuneille. Onnea ja menestystä työuralle!” 

 

Monipuolista esihenkilöosaamista etäopetuksena  

Lähiesimiestyön ammattitutkintokoulutuksessa opiskellaan esihenkilön roolissa tarvittavia tietoja, taitoja ja käytännön osaamista. Tutkinnon suorittaminen antaa vahvan pohjan toteuttaa vaikuttavaa lähiesihenkilötyötä.  

Kysyimme valmistuneilta opiskelijoilta ajatuksia ja tunnelmia valmistumisen jälkeen.  

 

Aku Heinonen, Citymarket Kuusamo: 

“Vaihdoin muutama vuosi sitten ravintola-alalta kaupan alalle. Tällä hetkellä toimin osastovastaavana.  

Alanvaihdon jälkeen minussa heräsi kiinnostus kauppiasuraa kohtaan. Minulla on ammattikoulutausta, ja viimeksi olin ollut koulun penkillä aika kauan sitten. Välimatkojen takia etäopinnot olivat ainoa vaihtoehto. Se vähän jännitti aluksi, mutta opinnot sujuivat tosi hyvin. 

Oli kiinnostavaa kuulla miten paljon käytännöt eroavat, vaikka oltaisiin samalla kaupan alalla. Henkilöstötyön osio oli mielenkiintoisin. Sain tosi paljon hyviä ideoita, joita on otettu käyttöön ja jalkautettu. Sain mukaani myös paljon sellaista, jotka haluan viedä kauppiasuralle asti.  

Aion mahdollisesti jatkaa opintojani Liiketoiminnan erikoisammattitutkintoon, mutta en ole vielä päättänyt.  

Nyt valmistumisen jälkeen olo on tosi helpottunut. Olen ylpeä itsestäni, että sain tämän suoritettua. Suosittelen tätä kaikille, vaikka ei olisikaan kauppiasuraa suunnitteilla. Koulutuksessa oppi paljon uutta, mikä hyödyttää myös osastovastaavan työssä.” 

 

Eero Huurinainen, K-rauta Kaukajärvi, Tampere: 

“Lähdin opiskelemaan, koska halusin kehittää itseäni esimiehenä. Minulla on laaja työkokemus ja olen nähnyt kaikenlaisia esimiehiä. Halusin vahvistaa tiettyjä aspekteja ja piirteitä itsessäni, joten päätin haastaa itseäni.  

En ollut aiemmin opiskellut etänä. Myönnän, että aluksi motivaation ylläpitäminen mietitytti, mutta huomasin, että koulutuspäivät sujuivat hyvin. Ryhmä oli hauska ja innostuin opiskeltavista asioista. Oikealla asenteella etäopiskelu osoittautui mukavaksi tavaksi oppia.  

Parasta opinnoissa oli se, miten ne vahvistivat monia osa-alueita, joita luulin jo hallitsevani. Aluksi saatoin olla jopa hieman ylimielinen, että kyllähän minä tämän jo osaan, mutta opinnot muuttivat omaa asennettani ja prioriteettejani. Ennakko-odotukset itsestäni muuttuivat ja tietotaito vahvistui.  

Koulutuksesta oli konkreettista hyötyä: opin aikatauluttamaan ja hallitsemaan omia töitä ja kalenteria paremmin. Aikataulujen suunnittelu ja kehityskohteiden löytäminen jäivät osaksi arkea töissä.  

On hieno fiilis, kun hommat on paketoitu. Niina suositteli minulle myös erikoisammattitutkinnon suorittamista. Aion hengähtää kesän ajan, mutta opiskelu kiinnostaa yhä.   

Suuri kiitos Niina Aaltoselle, joka tsemppasi minua todella hyvin ja sain lisäaikaa ja henkistä tukea tarvittaessa!” 

 

Petra Stenholm, K-supermarket Nummenpakka, Turku: 

“Ajatus opiskeluun lähtemisestä syntyi siitä, että haluan pyrkiä kauppiaskoulutuksen. Juttelimme kauppiaan kanssa ja hän ehdotti minulle tätä koulutusta. Tutkin asiaa tarkemmin, ja se kuulosti todella mielenkiintoiselta. 

Etäopiskelu oli minulle tuttua, koska suoritin lukion etäopiskeluna. Tämä koulutus oli kuitenkin helpompaa, koska pystyin tekemään ja toteuttamaan asioita työssä ja työajalla. Se sujui vaivattomammin. 

Mieleenpainuvinta opinnoissani oli se, kuinka paljon opin itsestäni. Arviointikeskustelussa puhuimme siitä, kuinka aluksi minua jännitti opintojen sisältö ja näytöt. Opiskelu kuitenkin luonnistui hyvin. Kehityin itse ja itsetuntoni vahvistui, ja olen löytänyt omaa polkua.  

Valinnaisena minulla oli toiminnan kannattavuus. Lähdin kehittämään paistopistettä ja sen kannattavuutta. Sain paljon ideoita, eikä kaikkea edes ehtinyt näyttöön toteuttaa. Opin paljon myynnin kehittämisestä ja koen että opinnoista jäi paljon käteen. 

Nyt on tosi hyvä fiilis, vähän sellainen, että mitäs seuraavaksi keksisi!” 

 

Haku syksyn toteutukseen on nyt käynnissä  

Haku seuraavaan, syksyllä 2024 alkavaan koulutukseen on nyt käynnissä. Tutkinnon toteuttaa jälleen Ava-akatemia yhteistyössä WinNovan kanssa. Lue lisää ja hae nyt mukaan! Tutkinnon nimi muuttuu syksyllä virallisesti Lähiesihenkilötyön ammattitutkinnoksi.  

“Oppisopimus on oivallinen tapa hankkia lähiesihenkilötyön osaamista omassa työssäsi, sillä olet koulutuksen aikana normaalissa työsuhteessa. Lisäksi se on työnantajalle joustava tapa kouluttaa työntekijöitä sekä investoida tulevaisuuden osaajiin”, WinNovan palveluiden osaamisalan vastuuopettaja lehtori Susanna Tattari sanoo.   

 “Hyvällä ja avoimella yhteistyöllä Ava-akatemian kanssa olemme saaneet runsaan joukon uusia opiskelijoita valmistumaan lähiesimiestyön ammattitutkintoon. Itsensä kehittäminen ja jatkuva oppiminen kannattelevat elämässä. Se on pääomaa, joka ei ole koskaan hukkaan heitettyä!“ 

 

Ava-akatemia onnittelee lämpimästi valmistuneita! 

 

Alkavat tutkinnot