Annika Pärkkinen sai uusia työkaluja esihenkilötyöhön kätevästi työn ohessa

Espoonlahdessa K-Supermarket Seilorissa leipäosastonhoitajana työskentelevä Annika Pärkinen suoritti lähiesimiestyön ammattitutkinnon Ava-akatemiassa ja sai konkreettisia työkaluja esihenkilönä toimimiseen.

”Parasta työssäni on se, että saa olla ihmisten kanssa tekemisissä, päivät ovat erilaisia ja nopeatempoisia ja tietenkin mukavat työkaverit,” Annika Pärkinen sanoo.

Itä-Suomesta kotoisin olevalle, nykyisin Siuntiossa asuvalle Annikalle on kertynyt kaupan alan kokemusta jo 14 vuotta. Nykyisessä työssään K-Supermarket Seilorissa hän on työskennellyt neljä ja puoli vuotta.

Annikan tiimissä on vaihtelevasti viidestä kuuteen työntekijää. Esihenkilönä toimiminen on ollut antoisaa, mutta myös vastuullista. Annika kuvaa esihenkilön roolia tietynlaisena viestinviejänä työnantajan ja oman tiimin välillä.  Esihenkilön on osattava viestiä tiimilleen oikeat asiat oikealla tavalla, kannustaa ja viedä asioita eteenpäin oman esimerkin voimalla.

”Onneksi minulla on hyvä tiimi. Kaikkien kanssa on helppo tulla toimeen ja kaikki ymmärtävät yhteiset pelisäännöt.”

 

Opiskelua etänä ja oman työn ohessa

Ajatus lähiesimiestyön ammattitutkinnon suorittamisesta syntyi tarpeesta saada lisää koulutusta, tietoa ja työkaluja esihenkilönä toimimiseen. Pohjakoulutuksena hänellä on tradenomin tutkinto.

Koronapandemian vuoksi opinnot toteutuivat kokonaan etänä. Annika koki etäopiskelun itselleen hyvin sopivaksi.

”Tykkäsin tästä toteutuksesta ihan älyttömästi. Etäopiskelu on ollut itselleni helppoa, ei ole tarvinnut lähteä mihinkään ja pääsi suoraan oman kahvinkeittimen ääreen opiskelemaan. Jokainen opintopäivä oli myös tosi hyvin mietitty.”

Annikaa ilahdutti myös se, että etäopiskelun myötä kurssikollegat olivat ympäri Suomea, eivätkä vain lähialueilta.

”Meillä oli hyvä tiimi ja paljon erilaisia persoonia. Opiskellessa pääsi tutustumaan porukkaan ja oli mielenkiintoista kuulla muiden kokemuksia ja sparrailla asioita yhdessä. Tykkäsin myös siitä, että opiskelijoita oli niin samasta ketjusta kuin erilaisista työpaikoista, jolloin keskusteluista sai irti paljon uusia näkökulmia. ”

”Kaikki tieto meni kyllä suoraan käyttöön ja yksi yhteen käytännön työn kanssa. Ehkä tärkein anti oli se, että tehtävien avulla pysähtyi todella miettimään ja purkamaan auki asioita. ”

Opiskeltavat asiat siirtyvät suoraan käytäntöön

Oppisopimusopiskelussa oppiminen tapahtuu kuitenkin pääosin omalla työpaikalla.

”Yhteistyö työpaikan ja oppilaitoksen välillä sujui hyvin. Työpaikkaohjaajan kanssa sparrailtiin ja juteltiin melkein viikoittain, sain sitä kautta myös paljon apua ja mielipiteitä.”

Opiskelun työn ohessa oli kätevää, koska opinnoissa käsiteltiin samoja asioita, joita päivittäisessä työssäkin kohtaa.

Tutkintoon kuului esimerkiksi asiakaskokemuksen johtamista, työryhmän ohjaamista ja omaa johtamistapaan syventymistä. ”Se oli tosi monipuolista. Meillä oli myös vierailevia opettajia ja käytiin läpi esimerkiksi lakiasioita ja sosiaalista mediaa.”

”Kaikki tieto meni kyllä suoraan käyttöön ja yksi yhteen käytännön työn kanssa. Ehkä tärkein anti oli se, että tehtävien avulla pysähtyi todella miettimään ja purkamaan auki asioita. ”

 

Isoin muutos omassa ajattelussa

Opinnot antoivat työkaluja pysähtyä ja ajatella tuttuun työhön liittyviä asioita eri tavalla. Uudelleen ajattelu haastaa totutut toimintatavat, jolloin asiat hoituvat ikään kuin automaattiohjauksella. Isoimmaksi muutokseksi Annika kuvaa tietynlaista ajattelun muutosta.

Annika on kiinnittänyt huomiota myös oman jämäkkyyteensä kehittymiseen. ”Se on ollut asia, mikä ei ole aikaisemmin itseltä luonnistunut kaikista parhaiten. Jos esimerkiksi on joutunut sanomaan jonkin negatiivisen asian, saatoin ajatella, että voi ei, mitä jos kaikki suuttuvat. Mutta olen saanut rohkeutta puhua tiimiläisille asioista luottaen, että ilmaisu on kuitenkin ystävällistä ja kuulija ymmärtää asian oikein.”

Annika uskoo kouluttautumisen olevan hyödyksi jokaiselle esihenkilönä työskentelevälle, oli alaisia sitten yksi tai useampi. Kouluttautumalla voi satsata omaan osaamiseen ja varautua myös tulevaan.

”Varmaan haluan vielä jatkaa opiskelua. Ja ehdottomasti etänä, se on niin aikaa säästävää ja silti saa saman tiedon ja opin. Erikoisammattitutkinto voisi olla seuraava sitten, mutta vähän lepoa välissä”, Annika nauraa.

 

Lue lisää tutkinnosta ja hae mukaan: 

Lähiesimiestyön ammattitutkinto

 

Ota yhteyttä:

Henna Salmela, koulutuspäällikkö

henna.salmela@akatemia.fi

050 344 7372

 

Niina Aaltonen, koulutuspäällikkö

niina.aaltonen@akatemia.fi

044 491 9425

Alkavat tutkinnot