Nuoresta TET-harjoittelijasta Suomen palkituksi ravintolapäälliköksi

Marjo Mäkelä voitti ravintola-alan vuoden 2021 Pro-palkinnon ravintolapäällikkö kategoriassa. Hän johtaa tiimiään Porin Martina ravintolassa. Marjo on valmistunut johtamisen erikoisammattitutkinnosta vuonna 2019 sekä suorittanut erilaisia johtamisen valmennuksia Avassa.

Marjo Mäkelälle kaiken keskiössä on oman sekä tiimiläisten osaamisen kehittäminen ja siihen kannustaminen. Osaamisen jatkuva kehittäminen on aina ollut hänelle tärkeää.

Mikä on Marjon salaisuus?

Ura hotelli- ja ravintola-alalla alkoi jo 15-vuotiaana TET-harjoittelussa hotellin vastaanotossa. Marjo pääsi kokeilemaan monipuolisesti erilaisia työtehtäviä, jotka antoivat kattavan kuvan alasta sekä herätti kiinnostuksen oppia lisää. Lukioaikana hän toimi ravintolan lipunmyyjänä ja eteni siitä hotellin vastaanottovirkailijaksi. Pitkin uraansa hän on suorittanut tutkintoja, jotka ovat vieneet osaamista eteenpäin mm. restonomin ja tradenomi (ylempi AMK) paperit löytyvät Marjolta taskusta.

Marjon painajainen olisi, että työpäivät olisivat aina samanlaisia. Työssä häntä motivoi ja energisoi innokas työporukka sekä jatkuva uuden oppiminen. Marjolla on vahva uskomus, että tekemistä täytyy kehittää, koska jos aina tekee samalla tavalla ovat tuloksetkin aina samat. Uusien opintojen aloittaminen on ollut hyvä ratkaisu aina kun on tuntunut, että junnaa paikallaan. Opinnot ovat antaneet uusia näkökulmia työhön ja auttaneet kehittämään tekemistä eteenpäin.

Intoa ja voimaa harrastuksista

Marjo on todellinen moniosaaja. Hän on nuoresta asti harrastanut tanssia, kulkee koiriensa kanssa luonnossa ja ottaa luontokuvia sekä harrastaa TOKOa koiriensa kanssa.  Harrastukset auttavat häntä nollaamaan ja saamaan ajatukset irti töistä.

Muiden motivoiminen tärkeää

Marjolle on tärkeää panostaa oman sekä tiimiläisten osaamisen kehittämiseen. Hän pitää kehityskeskustelujen lisäksi 2-3 kertaa vuodessa esihenkilö-alais-kahvitteluhetken, jossa kyselee alaisen kuulumisia ja he yhdessä ideoivat miten alainen voisi kehittää osaamistaan. Hänelle on erityisen tärkeää nuorten motivoiminen ja heillä käykin jatkuvasti TET-opiskelijoita, sekä alan opiskelijoita salin ja keittiön puolella.

Voitto tuli!

Ravintola-alan Pro-palkinto jaetaan 15 sarjassa ammattilaisille, joilla on pitkän kokemuksen ja rautaisen ammattitaidon lisäksi oikea asenne: he ovat energisiä ja aurinkoisia ihmisiä, joiden kanssa on nautinto työskennellä. Erityisen arvokkaan tunnustuksesta tekee se, että se myönnetään työkavereiden, esihenkilöiden ja asiakkaiden ehdotuksesta.

Marjo ylistää myös työnantajaansa Resteliä saamastaan tuesta ja vapaudesta tehdä ravintolansa toiminnasta juuri heidän alueen asiakkaille sopivaa. Restel on tukenut työntekijöitään koronan aikana jakamalla osan koronatuesta lomautettujen työntekijöiden kesken.

Tarkemmin Marjon työnkuvasta

”Toimin Ravintolatoimenpäällikkönä Restel Ravintoloiden Food&Events ketjussa. Lähitoimipaikkani ovat Porin Martina ja Yyterin kauniilla rannalla sijaitseva Martinan kesälapsi Meri Martina. Lisäksi toimin tukena Food&Events ketjun ruokaravintolapuolella eli Porin lisäksi minulle raportoi Kuopion Muikkuravintola Sampo, Forssan Martina ja Hyrylän Kahvila. Lisäksi toimin projektipäällikkönä uusimman tulokkaamme Kotkan kauniin Keisarinsataman saattamiseksi osaksi meidän yritystä ja Food&Events ketjua. Keisarinsatama avaa ovensa 10.1.2022 meidän operoimana.”

Alkavat tutkinnot