Avan koulutuspäällikkö Mirka Kuitunen kiteyttää työnsä ytimen: tärkein on ihminen

Mirka Kuitunen on Avan entinen – ja iloksemme taas nykyinen – koulutuspäällikkö. Hän on tarttuvan innostunut ja kannustava. Ava-akatemia on entistä vahvempi:
Mirka is back!

Mirka työskenteli Ava-akatemiassa aiemmin melkein 12 vuotta. Halu oppia uutta ohjasi hänet parin vuoden ekskursiolle kuntapuolen ammatilliseen oppilaitokseen opettajan virkaan. Sillä reissulla hän keräsi reppuunsa tietoa, kokemuksia ja näkemyksiä, siitäkin, miten eri lailla oppilaitokset toimivat ja kuinka yritysmaailman ja kunnallisten toimijoiden organisaatiot eroavat.

Mirka on rento, avarakatseinen ja tuomitsematon, koettelemustensa ja kokemusten hioma. Hän arvostaa jokaista elämänsä haastetta myös oppimiskokemuksena ja oman kasvunsa mahdollistajana. Hän on aina ollut kova tekemään töitä ja halunnut kantaa vastuuta. Mirka on itsekin työssä oppimalla edennyt tehtävästä toiseen. Vankka kokemus kaupan alalta myyjästä tulosvastuulliseksi aluepäälliköksi on tuonut hänelle aitoa ymmärrystä ja näkökulmaa vähittäiskaupan liiketoimintaan ja johtamiseen. Hän on kaupan työvuosiensa aikana ollut itsekin valmennettavana ja koulutettavana juuri Ava-akatemiassa.

Kuin olisin palannut kotiin!

Mirka kuvaa paluutaan Avaan kotiinpaluuksi. Avassa on parissa vuodessa tapahtunut paljon muutoksia, ja ne tuovat myös hänelle lisää mahdollisuuksia kasvaa ammatillisesti. Mirkan missio on auttaa toisia onnistumaan omissa tavoitteissaan. Paras palkinto työstä on nähdä aitiopaikalta asiakkaiden ja organisaatioiden oppimista ja kasvutarinoita. Hän on koulutuspäällikkö, joka on myös ammatillinen opettaja ja pedagogi. Eniten hän kokee olevansa asiakkaan rinnalla kulkeva coach, joka pysähtyy kuuntelemaan ja ohjaamaan asiakkaan reflektointia.

Mirka, oppisopimuksen moniottelija, jonka sydän sykkii oppisopimukselle.

Mirka Kuitunen, Avan koulutuspäällikkö

 

  • toiminut pitkään monessa roolissa opson parissa
  • opiskellut itse oppisopimuksella, viimeisimpänä tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon
  • valmentanut työpaikkaohjaajia, jotka työssään ohjaavat mm. oppisopimusopiskelijoita
  • Suomen oppisopimusosaajat ry:n hallituksen jäsen ja tiedottaja https://www.oppisopimus.fi/opso/

 

”Maailman paras tapa oppia!”

Vuosien työ oppisopimuksen, tutkintojen, valmennusten ja opiskelijoiden parissa on kirkastanut Mirkalle hänen oman työnsä ytimen: tärkein on ihminen. Työ on antoisaa juuri ihmisten vuoksi. Ihmiset ovat kiinnostavia, sanoo Mirka.

Ajattele, mikä lähestymisasenne: jonkun mielestä minäkin olen kiinnostava! Lämmittävää.

Ihmiset ovat kovin yksin työssään, sanoo Mirka. Me tarvitsemme toista ihmistä. Parasta on, kun toinen ihminen kulkee rinnalla ja välittää. Mirkalla on työssään vahva ihmisläheinen näkökulma. Hän tietää, että jokaisella on potentiaalia löytää oman elämänsä parhaat ratkaisut. Hän rohkaisee jokaista pyytämään sparrausapua, siten saa oman potentiaalinsa nopeimmin vapautettua. Erityisesti esihenkilöille itsetuntemus on äärettömän tärkeää, jotta voi menestyksekkäästi kohdata muita ja päästä hyvään vuorovaikutukseen heidän kanssaan.

Oppisopimus on järjettömän hyvä ja harmittavan alihyödynnetty opiskelumuoto.

Oppisopimus on modernin liiketoimintalähtöinen nerokkaan rakenteensa vuoksi, vaikka taustalla onkin historiallis-perinteinen Oppipoika-Kisälli-Mestari -polku. Tutkintojen sisällöt on rakennettu suoraan työelämän tarpeiden mukaan, ja ne ovat silti sopivan väljiä sovellettaviksi eri alojen ja tehtävien työnkuviin. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma HOKS, ja yksilöllinen polku hankkia tutkintoon tarvittava osaaminen. Valmentaja kulkee rinnalla oppimismatkan. Ohjausta saa sekä työssä että vastuuohjaajalta. Lopputuloksena opiskelijoiden kehittämisprojektit ja oma ammatillinen kehittyminen parantavat toimintaa koko organisaatiossa.

Erään työelämässä jo pidempään olleen oppisopimusopiskelijan kommentti:

Tämän johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon voisi tehdä joka vuosi uudestaan!

Sen paremmin ei hyvin laadittuja tutkinnon sisältöjä ja oppisopimuksen mielekkyyttä voisi varmaan kuvatakaan.

Kiinnostuitko oppisopimuksesta? Ota yhteyttä!

Ava-akatemian sivuilta saat lisätietoa: Tutkinto oppisopimuksella
–  Myös tutkinnon osia voi suorittaa oppisopimuksella! Todellista täsmäkoulutusta siis.

 

Mirkaa jututti mielellään
Tessi Ranta-aho
Avan viestintäkoordinaattori

Alkavat tutkinnot