Oppisopimusopiskelu mahdollistaa joustavan urapolun Kotipizza-yrittäjille ympäri Suomen

Tavoitteet syntyvät unelmista. Voit saavuttaa asioita, joista aluksi vain haaveilet, kun etenet sopivin askelin oikeaan suuntaan, kohti tavoitettasi.

Juttelin yhteistyökumppanimme ja asiakkaamme Suvi-Tuulin kanssa äskettäin urapoluista ja koulutuksista sekä koronan vaikutuksista, annanpa hänen kertoa:

”Olen Suvi-Tuuli Kemiläinen Kotipizza Groupista.

Kotipizza-ketjuun kuuluu yli 280 ravintolaa, jotka kaikki toimivat itsenäisinä yrityksinä franchising-periaatteella. Kotipizza on Suomen ja koko Pohjoismaiden suurin pizzaketju.

Roolini franchising- ja koulutuspäällikkönä on tukea eri ketjujemme, kuten Social Burger Jointin  ja Kotipizzan yrittäjiä vahvistamaan osaamistaan. Me ketjussa opastamme ja tuemme yrittäjää alusta asti toteuttamaan brändiämme ja erilaisilla koulutuksilla mahdollistamme yrittäjän kehittymisen, tarpeen ja oman halun mukaan. Vastaan heidän koulutuksistaan ja kartoitan monipuolisesti heidän tarpeitaan lisäoppiin. Seuraan myös yrittäjien tyytyväisyyttä säännöllisillä palautekyselyillä sekä laajemmillakin tutkimuksilla.

Vai vielä opiskelemaan?

Rankasta vuodesta huolimatta – vai ehkä sen takia? – yrittäjämme ovat olleet halukkaita opiskeluun. Olemme olleet yllättyneitä siitä, kuinka positiivisesti etäopiskelu ja -koulutukset on otettu vastaan. Ketju organisoi kymmeniä koulutuksia kvartaaleittain, yli 100 koulutusta vuosittain. Se on melkoinen palapeli, jota nyt etäopiskelu on helpottanut huomattavasti. Monikaan yrittäjä ei pysty lähtemään päiväksi tai useammaksi koulutukseen toiselle paikkakunnalle, mutta etäkoulutukset mahdollistavat sen, että he voivat osallistua lyhyisiin opetustuokioihin joko sovitusti ravintolan aukioloaikojen ulkopuolella tai tallenteita seuraamalla itselleen sopivana aikana.

Ketjumme omat asiantuntijat kouluttavat yrittäjiä, ostamme myös palveluita ulkoisilta kumppaneiltamme, jos organisaatiossamme ei ole aiheesta ydinosaamista. Ava-akatemia on ollut pääkumppanimme tutkintokoulutuksissa jo pitkään, vuosittain useat yrittäjämme ovat suorittaneet Avassa erilaisia liiketoiminnan ja esimiestyön tutkintoja. Myös talouden ja mm. työlainsäädännön lyhytkoulutuksia on toteutettu meille Avassa. ”

Omaa osaamistaan on mahdollisuus kehittää jatkuvasti.

”Kotipizza-ketju tarjoaa hienon mahdollisuuden rakentaa oman urapolun. Hyvät työntekijät ja heidän tyytyväisyytensä työssä ovat avain yrittäjän menestymiseen. Koko henkilökunnan kouluttamiseen ja osaamisen kehittämiseen kannattaa ehdottomasti panostaa. Asiakaskokemuksella ja työntekijäkokemuksella on vahva korrelaatio. Ketjumme haluaa tukea yrittäjiä sekä heidän työntekijöitään tässä, siksi järjestämme monenlaisia koulutuksia, joilla vahvistetaan yrittäjän mahdollisuuksia menestymiseen omassa liiketoiminnassaan. Tämä on myös franchising-liiketoiminnan etu ja vahvuus.”

Urapolut – haaveiden ja toiveiden konkretisoimista suunnitelmaksi

Tavoitteet syntyvät unelmista. Voit saavuttaa asioita, joista aluksi vain haaveilet, kun etenet sopivin askelin oikeaan suuntaan, kohti tavoitettasi. Oppiminen ja kehittyminen kouluttautumisen kautta on suunnitelmallisten askelten ottamista. Koulutuksen tuki ja yhteisöllisyys, se ettet jää yksin polullasi, on tärkeää.

Suvi-Tuuli, millainen on sinun oma urapolkusi ollut?

Suvi-Tuuli Kotipizzasta-

”Jo kouluaikana, 15-vuotiaasta alkaen olin töissä kahviloissa ja täysi-ikäiseksi tultuani anniskeluravintoloissa. Lukion ja ravintolatyössä viettämäni välivuoden jälkeen aloitin Haaga-Heliassa restonomiopinnot ja työskentelin hotelleissa ja ravintoloissa opintojen ohessa. Suoritin opintoihin kuuluvat harjoittelujaksot tietysti myös ravintoloissa.

Restonomiksi valmistumisen jälkeen keikkatöiden kautta ketjuliiketoiminta tuli tutuksi monipuolisesti, ja työskentelin myös esimiehenä. Myynnin ja asiakaspalvelun lisäksi olen viihtynyt tiedotuksen ja viestinnän vaihtelevissa ja moninaisissa tehtävissä, tapahtumapalvelujakin olen ehtinyt myydä ja organisoida.

Halu kehittää itseäni, kasvu ja itseni ylittäminen ovat minulle vahvoja motivaattoreita.

Vuosien varrella arvoni ovat muuttuneet yhä vahvemmin perheen ja hyvinvoinnin arvostamiseen ja niiden nostamiseen etusijalle. Onneksi työni mahdollistaa senkin.”

 

Tessi Ranta-aho
Ava-akatemia
viestintäkoordinaattori

 

Alkavat tutkinnot