Ava muutti uusiin tiloihin Herttoniemeen

Ava-akatemia on jo yli 100-vuotias! Mikset ole kuullut siitä aiemmin? Ehkä siksi, että AVA-instituutti vaihtoi nimensä Ava-akatemiaksi vasta 2020.

Työssäkäyvien aikuisten kouluttaminen ja varsinkin uusimpaan tietoon perustuva esimiesvalmennus ovat Avan ydintoimintaa. Meillä tehdään tutkintoja, valmennetaan ja tentitään – työn ohessa ja työtä tehden. Palkkakin juoksee opiskelijoilla siinä sivussa, useimmat kun meillä opiskelevat oppisopimuksella.

100-vuotias, joka loikkasi ketterästi

Valmennustalo ja oppilaitos Ava-akatemia muutti vanhoista Vallilan tiloista Herttoniemeen uusiin ja ajanmukaisiin tiloihin Opus Business Parkiin viime syksynä. Oppilaitoksella sekä henkilökunnalla on nyt avarat ja hulppeat olosuhteet, ja kunhan Covid-19:n aiheuttama poikkeustilanne sallii, palaamme taas Opukseen.

Kurkkaa, miltä Avassa näyttää, ei huono, vai mitä! Ja mikä sen parempaa: koulutus- ja kokoustilamme ovat myös vuokrattavissa, sitten kun…

On Avassa toki jo aiemminkin pidetty webinaareja ja osia koulutuksista verkossa sekä tehty etätöitä. Yhtäkkiä, parissa päivässä, siirryimme kuitenkin kaikki täysin verkkomaailmaan, lähipäivien koulutukset ja valmennukset alettiin tuottaa etäohjauksina ryhmille – huikeaa! Opiskelijat ovat olleet hienosti ajan tasalla ja olemme varmasti kaikki oppineet enemmän kuin arvasimmekaan, muutakin kuin tutkintojen sisältöjä. Melkoinen digiloikka ketterälle satavuotiaalle!

Pieni kokomme osoittautui jälleen kerran vahvuudeksi antamalla meille mahdollisuuden nopeisiin toimenpiteisiin ja uusien työkalujen käyttöön. Avan koko tiimi ja erityisesti kouluttajamme opettelivat verkkokoulutuksen työkalujen käytön pikaisella aikataululla ja pistivät itsensä rohkeasti likoon toteuttamalla koulutukset kokonaan etänä. Valtava kiitos myös opiskelijoille, jotka ovat sopeutuneet sankarillisesti uuteen tapaan opiskella. Opiskelu- ja työrauha kun ei jokaisella ole ollut kotona täysin keskeytyksetöntä.

Uusia kasvoja

Ihan kevyt ei muutos ole tosiaankaan ollut. Joukkueemme on venynyt upeasti. Viimeisen vuoden aikana olemme saaneet joukkoomme monta uutta osaajaa, ja on Ava-akatemiassa edelleen vanhoja tuttujakin.

Toimitusjohtajana ja rehtorina häärii Haaponiemen Pasi, joka on jo pitkään ollut Avassa koulutuspäällikkönä arvostetuissa johtamisen tutkinnoissamme. Kehittämishankkeissa on vahvistuksena valmennusasiantuntija Tessi Ranta-aho.

Kaksi uutta koulutuspäällikköä aloitti helmikuussa, Niina Aaltonen ja Kati Pakkala. Molemmilla on vankka kokemus ammatillisesta kouluttamisesta. Niina tulee Suomen yrittäjäopistosta ja valmentaa Avassa esimies- ja johtamiskoulutuksissa. Kati on viimeksi työskennellyt Hämeen ammattikorkeakoulussa ja Avassa hän valmentaa liiketoiminnan tutkinnoissa. Haemme parhaillaan vielä yhtä koulutuspäällikköä johtamisen ja liiketoiminnan tutkintoihin. Kiinnostaako?

Varsinainen tehokaksikko on Ava-akatemiassa opiskelijayhteistyötä valmennuskoordinaattorina hoitava Nella Niemelä ja markkinointikoordinaattori Veera Markkanen, joka on totisesti pistänyt  iloista pöhinää Avan someen, Facebookissa, LinkedInissa ja Instagramissa.
Kannattaa seurata!                   Facebook Linkedin logo Instagram

Esimiehen osaamisen vahvistaminen, miksi se on niin tärkeää?

Esimiehen taidot ”satavat koko työyhteisön laariin” niin hyvässä kuin huonommassakin. Tunnetko liian hyviä esimiehiä? Ehkei heti tule mieleen.

Niin poikkeuksellisia aikoja kuin olemme eläneet kevään ajan, jatkamme Ava-akatemiassa joissakin asioissa vanhaan malliin: haku tutkintokoulutuksiin on jatkuvasti auki ja ryhmiä alkaa sitä mukaa kuin ne täyttyvät, useita kertoja vuodessa.

Paras hetki uuden oppimiseen voi olla N-Y-T

Esimies- ja johtamistehtävissä varmuutta ja osaamista voi Avassa lisätä Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon suorittamisella. Loistotutkinto, sanovat sen suorittaneet. Itsensä ja muiden johtamisen taitoa, tietoa, ymmärrystä ja osaamista. Hyvälle johtajalle on tarvetta.

Tuoreemmat esimiehet saavat uuteen rooliinsa vahvistusta ja osaamista Avasta Lähiesimiestyön ammattitutkinnon kautta.

Olisiko teidän firmassanne asiakassuhteiden hoitamisen tai toiminnan kannattavuuden kehittämisestä hyötyä? Kuka olisi sopivin tai innokkain opiskelemaan lisää näistäkin aiheista?

Näihin suosittuihin tutkintokoulutuksiin on haku juuri nyt!

Koulutukset alkavat kesän jälkeen joko etänä tai lähiopetuksena. Tutkintomme on oppisopimuskoulutusta; suurin osa oppimisesta tulee oman työn kehittämisen kautta juuri siellä omalla työpaikalla, lisäksi Ava-akatemiassa on lähi- tai etäpäiviä. Tutkinnot ovat maksuttomia osallistujille sekä työnantajille.

Ja ihan uusi tutkintokoulutuskin on tulossa elokuussa:

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto kaupan alalla!

On kuule, hyvä, tuhti paketti tiedon ja osaamisen lisäämiseen! Jokaiselle tutkinnon suorittajalle tarjoutuu mahdollisuus oman vastuualueensa liiketoiminnan ja toimintaprosessien kehittämiseen koulutuksen aikana. Myös oman esimiesosaamisen kehittyminen on valmennuksen keskiössä.

Alkavat tutkinnot