Merkonomiopiskelija Sanna yhdistää ravintolatyön ja opiskelun

”Olen Sanna, työskentelen BW-restaurantilla, ravintola Brondassa, vuoropäällikkönä ja lounashovimestarina. Huolehdin, että hommat rullaavat ja myynnillisesti tarkkailen lounaan tilannetta.”

Opiskelen merkonomiksi Ava-akatemian ja Helsinki Business Collegen yhteisessä liiketoiminnan perustutkinnossa. Opiskelu on ollut alusta asti etäopiskelua.  

Olen 32-vuotias ja työskentelen ravintola Brondassa, joka on moderni brasserietyyppinen ravintola, jossa lounas on minun vastuullani. Huolehdin, että hommat rullaavat ja myynnillisesti tarkkailen lounaan tilannetta, jos ei päivittäin niin sitten joka toinen. Tietenkin mennään aina päälliköiden kautta isommissa asioissa, mutta jokapäiväinen toiminta on minun vastuullani. 

Aloitin opiskelun merkonomiksi maaliskuussa Ava-akatemian ja Business College Helsingin yhteisessä liiketoiminnan perustutkinnossa. Opiskelu on ollut alusta asti etäopiskelua.

Opiskelija Sanna

 

Olen ollut lomautettuna opiskelujen alusta asti. Työt alkaa taas heinäkuun puolessa välissä, joten pääsen pian kokemaan myös sen, kun opiskelen työn rinnalla. Voin kyllä kertoa, että onneksi on ollut koulua tämän ajan, on ollut jotain mikä on pitänyt arjen rytmissä kiinni!😁

Opinnot on sujuneet kaikin puolin hyvin. Vaikkakin aluksi vähän jännitti ja ajattelin, että mitähän tästä tulee, kun etäopiskelua en ole ssä mittakaavassa aiemmin tehnyt. Kaikkien tekniikkahaasteiden jälkeen on opiskelut Teamsin kautta sujuneet oikein mallikkaasti. Välillä tietenkin toivoisi, että olisi luokassa, kun onhan se kanssakäyminen aina helpompaa, kun fyysisesti on paikalla ja näkee toisen. 

Tapahtumatuotantopäivä oli sellainen, josta tykkäsin välittömästi. Siinä pääsi yhdistämään lähellä sydäntä olevaa ravintola-alaa ja asiakaspalvelua, samalla kun täydentää markkinointia ja myyntiä. Olen oppinut todella paljon uutta näiden opintojen aikana ja päässyt syventämään jo olemassa olevia taitoja, esimerkiksi asiakaspalvelua ja somemarkkinointia ja tietenkin Excelin käyttö on tullut myös hyödyksi. 

Parasta opinnoissa on ollut mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin eri aloilta sekä innovatiivinen ote opetuksessa. Suosittelisin tällaista oppisopimuskoulutusta sellaiselle henkilölle, jolla ei ole aikaa kokopäiväiseen opiskeluun, mutta halu kehittää osaamista ja edetä uralla, esimerkiksi perheellisille.

Innolla odotan syksyä ja sitä, että pääsee konkreettisesti koululle ja ennen kaikkea näkemään kaikki, keiden äänet on vain kuullut!  

Tutustu ja hae opintoihin!

Alkavat tutkinnot