JYET-opinnot kehittivät Kirsi Nurmisen johtamistaitoja ja vahvistivat ammatillista itseluottamusta

Kirsi kaipasi uusia näkökulmia työnsä tekemiseen ja halusi uudistaa osaamistaan, joten hän haki opiskelemaan johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoon.

Kuka olet ja minkälaisissa tehtävissä toimit?

Olen Kirsi Nurminen ja olen opiskellut 80-luvulla merkonomiksi. Sen jälkeen olen ollut koko ajan työelämässä;  toukokuussa 2019 tuli 30 vuotta täyteen. Työurani olen tehnyt samassa vakuutusyhtiössä, yhtiön nimi vain on vuosien varrella vaihtunut Lähivakuutuksesta fuusion myötä vuonna 2013 LähiTapiolaksi. Vaikka olen alusta asti ollut saman talon sisällä, työtehtävät ovat olleet tänä aikana todella monipuoliset ja vaihtuneet sopivin ajoin, joten missään vaiheessa ei ole ehtinyt kyllästyä.

Fuusion jälkeen toimin vielä testauspäällikkönä muutaman vuoden. Pari vuotta sitten siirryin versionhallintaan eli toimin nykyisin Release Managerina ja vastaan LähiTapiolan järjestelmien versionhallinnasta.

Miksi hait opiskelemaan?

Silloin kun tuo 30 vuotta työuraa tuli täyteen, mietin miten paljon työvuosia on vielä edessä, ja mietin, jotta voisin jotenkin uudistua, saada uusia näkökulmia työn tekemiseen ja asioiden sekä henkilöiden johtamiseen, päätin hakeutua tähän JYET koulutukseen.

Yllätys oli se, että LähiTapiolasta oli moni muukin hakenut tähän samaan koulutukseen. Se oli vain hyvä asia, sillä näin saimme toisistamme vertaistukea opintojen edetessä. Kivaa oli myös se, että mukana oli myös henkilöitä muilta aloilta  ja sieltä sai uusia näkökulmia ja ajatuksia.

Opintojen myötä usko itseeni vahvistui.

Mitä olet oppinut opinnoista?

Opintojen alussa tehdyn 360-johtamisprofiloinnin myötä sain tietää omat johtamistaitojeni vahvuudet ja heikkoudet. Yksi mielenkiintoisimmista asioista oli oma arvio suhteessa muiden arvioihin. Opintojen sisältö kokonaisuutena oli itselleni täydellinen, niin pakolliset osuudet kuin itse valitut vapaaehtoiset osuudet. Opintojen myötä usko itseeni vahvistui. Tällä on ollut suuri vaikutus oman työn suorittamiseen ja sen kehittämiseen.

Miten hyödynnät oppimaasi työssäsi?

Opintojen aikana tehdyistä oppimistehtävistä suurin osa oli sellaisia, joita pystyin hyödyntämään suoraan jo opintojen aikana oman vastuualueen kehittämiseen. Tämä mahdollisti opintojen läpivientiä suunnittelussa aikataulussa. Omien johtamistaitojen ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi olen laittanut työpöydän muistilappuun asioita, joihin haluan kiinnittää huomioita ja muistan palata niihin ajoittain.

Kenelle suosittelisit opintoja? Miksi?

JYET opinnot sopivat tietenkin yrittäjille ja esimiehille, mutta myös henkilöille, joilla ei ole alaisia, kuten itselläni ei ole. Tärkeintä on kuitenkin, että tekee sellaista työtä, jossa vastaa jostain toiminnasta, jotta pystyy hyödyntämään työtään opinnoissa ja vastavuoroisesti saa parhaan mahdollisen hyödyn opinnoista.

Kuvaile opintoja kolmella sanalla

Omalla kohdallani opintojen läpivienti oli helppoa, työtä tukevaa ja palkitsevaa.

 

Kirsi Nurminen, Release Manager, LähiTapiola

 

Katso myös miten Keskon International Category Director Antti hyötyi tutkinnosta!

Lue lisää Johtamisen ja yritysjohtamisen ammattitutkinnosta!

Alkavat tutkinnot