Intohimona uuden oppiminen! Mitä se tarkoittaa Avassa?

On helppoa puhua koulutuksen sekä uusien taitojen oppimisen merkityksestä muuttuvassa maailmassa. On helppoa tsempata kaveria ja ihailla hänen oppimiaan uusia taitoja. On myös helppoa ihmetellä, jos oppiminen ei onnistukaan. Mutta olemmeko me itse valmiita oppimaan uutta ja muuttamaan totuttuja tapojamme?

Avalaiset puhaltavat yhteen hiileen

Opiskelijoidemme oppiessa sykkeemme kohoavat. Organisaatioiden henkilöstön osaamisen kehittämisprosessit päästävät luovuutemme valloilleen. On palkitsevaa kulkea oppijoiden rinnalla. Opiskelijoidemme osaaminen karttuu käytännönläheisissä ja moderneissa koulutuksissa ja valmennuksissa. Oppimista tapahtuu myös coaching-prosesseissa sekä erilaisissa työyhteisöä kehittävissä projekteissa. Opitun soveltaminen omaan työhön varmistaa opittujen asioiden juurtumisen osaksi arjen rutiineja.

Työskentelemmepä missä roolissa vaan, niin asiakas, uuden oppija, on meillä aina keskiössä.

Suurin osa meistä avalaisista toimii suoraan opiskelijoidemme oppimisen mahdollistajina ja tukijoina. Koulutuspäällikkömme kouluttavat ja valmentavat oppijoita heidän yksilöllisillä oppimispoluillaan. Työn merkityksellisyys löytyy siitä, että saa kulkea oppijan rinnalla hänen oivaltaessaan uusia asioita. Osa meistä avalaisista on taustalla varmistamassa sujuvan opintoihin hakeutumisen ja niiden suorittamisen. Työskentelemmepä missä roolissa vaan, niin asiakas, uuden oppija, on meillä aina keskiössä. Jokaisen avalaisen sydämen asia on uudenlaisia taitoja oppinut ja tyytyväinen asiakas!

 

Jaamme yhteisen intohimon – Haluamme oppia uutta!

Jatkuva oppiminen on muodikasta. Jatkuva oppiminen on myös valtiovaltamme vahva tahtotila. Ilman jatkuvaa oppimista maamme kilpailukyky on uhattuna toimintaympäristön muuttuessa yhä nopeammalla tahdilla. Myös uusi hallituksemme kannustaa uuden oppimiseen aikuisiällä. Pieneksi tummaksi pilveksi taivaalle on ilmestynyt hallituksen suunnittelemat leikkaukset aikuisille myönnettäviin tukiin. Seuraamme mielenkiinnolla Ava-akatemiassa uuden koulutuspolitiikan muotoutumista. Olemme luottavaisin mielin. Ava-akatemian asiakkaille merkittävän oppisopimuskoulutuksen roolia tuskin ollaan romuttamassa lähitulevaisuudessa. Ja mahdolliset uudet koulutusten toteutus- ja rahoitusmuodot otamme uteliaina vastaan.

Uskallamme olla epävarmoja asioista ja osoittaa osaamattomuutemme.

Voin käsi sydämellä sanoa, että me kaikki avalaiset haluamme oppia ja opimme uutta jatkuvasti. Oppimisemme on hyvin moninaista. Oppimista tapahtuu sekä virallisia tutkintoja ja pätevyyksiä suorittamalla että työssä oppien. Jaamme osaamistamme aktiivisesti kollegoille niin arjen tilanteissa kuin kuukausittain järjestettävillä kehittämispäivillä. Hyödynnämme laajoja valtakunnallisia verkostojamme saadaksemme uusinta tietotaitoa ja vaihtaaksemme ajatuksia alalla olevien kollegojemme kanssa.  Uskallamme olla epävarmoja asioista ja osoittaa osaamattomuutemme. Pyydämme aktiivisesti apua, jos emme jotain asiaa tiedä tai osaa. Me avalaiset opimme yhdessä toinen toistamme tukien.

 

Kaipaatko sinä tai organisaatiosi uuden oppimista?

Kesäloma ja syksyn aloitus ovat hyviä hetkiä pohtia omaa osaamista. Hetken hengähdystauko kiireisestä arjesta tarjoaa meille usein tilaa uudenlaisille ajatuksille. Olisiko nyt hyvä hetki panostaa itseen? Kaipaatko kenties jonkin tietyn osa-alueen vahvistamista? Tai puuttuuko sinulta virallinen tutkintotodistus?

Minkälaista uutta osaamista tarvitaan?

Myös monissa organisaatioissa kesän aika ja erityisesti heinäkuu tuo usein muutoksia. Asiakasrakenne voi poiketa ns. normaalista ja liiketoiminnan volyymissä havaitaan muutoksia. Olisiko nyt hyvä ajankohta pohtia henkilöstön osaamista ja siinä ilmeneviä kehittämistarpeita? Minkälaista uutta osaamista tarvitaan? Onko kesätyöntekijöissä kenties potentiaalisia uusia tekijöitä? Halutaanko heidät sitouttaa oppisopimuksella pidemmäksi aikaa?

 

Kiinnostuitko uuden oppimisesta?

Autan sinua kohti unelmiasi!

Kirsi Talikainen
Asiakkuuspäällikkö
040 864 1386
kirsi.talikainen@akatemia.fi

Alkavat tutkinnot