Valitse sivu

Artikkelia päivitetty 18.10.2011: Lyhyt oli tämäkin lysti – 25 tykkääjän vaatimus käyttäjänimen luomiselle palasi takaisin muutaman päivän kuluttua. Kyseessä taisi olla erehdys, joka huomattiin ja paikattiin. Muilta osin artikkelin ohjeet pitävät paikkansa.

Facebook-sivu on yritysten ja muiden organisaatioiden markkinoinnin keskuspaikka Facebookissa. Facebook-markkinoinnissa Facebook-sivua käytetään asiakaskontaktien kokoamisen ja asiakassuhteiden hoitamisen välineenä.

Mikä Facebook-sivun käyttäjänimi on?

Facebook-sivulla voi olla pysyvä käyttäjänimi, joka muodostaa sivun URL-osoitteen yksilöivän osan, esimerkiksi http://www.facebook.com/MaijanKahvila. Käyttäjänimi kannattaa varata, koska sen avulla sivulle saa luotua helposti muistettavan ja viestintämateriaaleissa sujuvasti käytettävän URL-osoitteen. Lisäksi käyttäjänimi on osa Facebook-sivun näkyvää identiteettiä ja se edistää osaltaan sivun omistajan löydettävyyttä verkossa.

Aikaisemmin käyttäjänimen varaaminen edellytti 25 ensimmäisen tykkääjän hankkimista, mutta Facebook on nyt poistanut tämän rajoituksen. Facebook-sivun käyttäjänimi on siis varattavissa välittömästi sivun luomisen jälkeen.

Näin varaat Facebook-sivun käyttäjänimen

Vaihe 1

Kirjaudu Facebookiin ja siirry sille sivulle, jolle haluat varata pysyvän käyttäjänimen. Valitse Muokkaa sivua ja siirry Perustiedot-välilehdelle ylläpitäjän valikossa.

Facebook-sivun käyttäjänimi

Napsauta Käyttäjänimi-kohdasta linkkiä Luodaanko tälle sivulle käyttäjänimi?

Vaihe 2

Kirjoita haluamasi käyttäjänimi ja napsauta Tarkista saatavuus. Huomioi, että käyttäjänimessä ei voi olla välilyöntejä.

Facebook-sivun käyttäjänimi

Vaihe 3

Jos valitsemasi käyttäjänimi on varattavissa, ruudulle ilmestyy alla olevan kuvan mukainen ilmoitus. Voit nyt vahvistaa sivun käyttäjänimen. Huomioi, että valittua käyttäjänimeä ei voi vaihtaa.

Vahvista Facebook-sivun käyttäjänimi

Kun käyttäjänimi on asetettu, voit ohjata kävijöitä Facebook-sivullesi käyttämällä sivun osoitteena sen käyttäjänimeä alla olevan esimerkin mukaisesti:

http://www.facebook.com/KivaKauppa

Asiakkaasi ovat jo Facebookissa – oletko sinä?

Avaa Facebook-sivu osoitteessa http://facebook.com/pages/create.php